Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των μικρών μαθητών του δημοτικού σχολείου Σάντι Χουκ που βίωσαν τον τρόμο όταν ο 20χρονος Ανταμ Λάνζα άρχισε να τους πυροβολεί.

«Ανακοίνωσαν κάτι στο μεγάφωνο και ακούσαμε πυροβολισμούς» είπε o μικρός Λουκ Σαντανα φέρνοντας ξανά στο μυαλό του τις σκηνές που βίωσε.

«Η κυρία Μακενζι έκλαιγε πάρα πολύ. Πήγαμε στην τάξη της άλλης δασκάλας γιατί πιθανώς ο κακοποιός θα ερχόταν στην δική μας» πρόσθεσε.

Ο Λουκ προσπαθούσε να ανακουφίσει τον φόβο των συμμαθητών του. «Ο μπαμπάς μου είναι αστυνομικός» έλεγε και ξαναέλεγε. «Θα έρθει γρήγορα να μας σώσει».

Η τάξη του γλίτωσε και ο πατέρος του τον έσφιξε και πάλι στην αγκαλιά του.

«Χαίρομαι που ήμουν στην άλλη πλευρά του σχολείου αλλιώς πιθανότατα δεν θα τα είχα καταφέρει.» συμπληρώνει ο μικρός Λουκ.

Στην άλλη πλευρά ήταν και η μικρή Ελα Σιβερς. Αυτό που έζησε μοιάζει σαν ένα κακό όνειρο.

«Ακούσαμε πυροβολισμό. Σκεφτήκαμε ότι κάτι κακό συνέβαινε. Η δασκάλα μια διάβαζε κάποια βιβλία για να είμαστε ήρεμοι» αποκαλύπτει.


Υπάρχουν όμως και οι γονείς που δεν θα μπορέσουν να αγκαλιάσουν ποτέ πια τα παιδιά τους. Όπως η μαμά του μικρότερου θύματος , του Νοα....

Στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ έχουν τοποθετηθεί 20 χριστουγεννιάτικα δέντρα, ένα για κάθε παιδί που χάθηκε. Οι πληγές θα αργήσουν να επουλωθούν.