Οι μαρτυρίες των δασκάλων που κατάφεραν να σώσουν τους μαθητές τους από τα πυρά του μακελάρη του Κονέκτικατ συγκλονίζουν.

Το γύρο του κόσμου κάνει η ιστορία της Yvonne Cesh, η ελληνικής καταγωγής βιβλιοθηκάριος στο δημοτικό σχολείο Sandy Hook.

H Yvonee Cesh είδε στα μάτια τον τρόμο την στιγμή που άκουσε τους πυροβολισμούς του Adam Lanza. Αμέσως πήρε τα 18 παιδιά της Δ’ τάξης και τρεις συναδέλφους της και κλείστηκαν σε μια αποθήκη για 45' λεπτά.

Ο πατέρας Πέτρος Καρλούτσος της ελληνορθόδοξης ενορίας του Ντανμπορι στο Κενέκτικατ, συγκλονισμένος από την τραγωδία μίλησε στο STAR για την δασκάλα. «Ήταν στην τάξη μέσα, δηλαδή έμπαινε σε διάφορες τάξεις και σκότωνε παιδιά. Η δασκάλα τον είδε γιατί έπρεπε να κλειδώσει και νομίζει ότι τον είδε» είπε.

Έλληνες ανάμεσα στους μικρούς μαθητές

Ξυστά από το θάνατο και την οργή του μανιακού πέρασαν και δύο οικογένειες Ελλήνων. Ανάμεσα στους μαθητές του σχολείου ήταν και δύο Ελληνόπουλα.

"Υπήρχε τουλάχιστον μία οικογένεια, τα παιδιά της πήγαιναν σε αυτό το σχολείο. Το ένα παιδί ήταν άρρωστο και δν πήγε εκείνη την ημέρα, αλλά το άλλο κοριτσάκι πηγαίνει στην Τετάρτη τάξη. Οι γονείς του ήταν πολύ στεναχωρημένοι, δόξα τω θεώ, βρήκε την κόρη και την πήγε σπίτι" είπε ο πατέρας Π. Καρλούτσος.

Δείτε το βίντεο...