​Ο αναπληρωτής Ρώσος υπουργός Εξωτερ��κών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, δήλωσε ότι «το συριακό καθεστώς χάνει όλο και περισσότερο τον έλεγχο της χώρας και δεν αποκλείεται νίκη της αντιπολίτευσης σε αυτή την πολύμηνη σύγκρουση».

Είναι η πρώτη φορά που ένας ανώτερος ρώσος αξιωματούχος αναγνωρίζει μία πιθανή νίκη των αντιπάλων του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Ασαντ, τον οποίο η Μόσχα συνεχίζει να στηρίζει.

«Η αναγνώριση της αντιπολίτευσης και η βοήθεια των ανταρτών σε όπλα που προέρχονται από το εξωτερικό ενθαρρύνει την αντιπολίτευση», πρόσθεσε ο Μπογκντάνοφ. Εν τω μεταξύ, όπως είπε, η Ρωσία ετοιμάζεται να προχωρήσει στην απομάκρυνση των υπηκόων της από τη Συρία.

Την ικανοποίηση τους εξέφρασαν οι ΗΠΑ για τις δηλώσεις του Μπογκντάνοφ.Η Ουάσιγκτον κάλεσε τη Μόσχα να ενώσει τις προσπάθειές της, ώστε από κοινού να διαχειριστούν μια ειρηνική πολιτική μετάβαση. «Θέλω να συγχαρώ τη ρωσική κυβέρνηση γιατί τελικά ξύπνησε στην πραγματικότητα και αναγνωρίζει ότι το καθεστώς έχει μετρημένες ημέρες», ανέφερε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βικτόρια Νιούλαντ.