Φωτιές έχει ανάψει η επιστροφή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην πολιτική.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Πιερ Μο��κοβισί, δήλωσε πως είναι σίγουρος ότι ο Καβαλιέρε δεν θα επιστρέψει στην εξουσία, ενώ ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου , Μάρτιν Σουλτς, τον χαρακτήρισε απειλή για την Ευρώπη.

Την ίδια ώρα η Liberation δεν έχασε ευκαιρία και υποδέχθηκε την εξαγγελία του Μπερλουσκόνι από το προπονητικό κέντρο της Μίλαν ότι θα είναι υποψήφιος πρωθυπουργός της Καντροδεξιάς με τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Η επιστροφή της μούμιας», τονίζοντας ότι η επιστροφή του Μπερλουσκόνι κινδυνεύει να βυθίσει την Ιταλία στο χάος.

«Οι αντιδράσεις ορισμένων ευρωπαίων πολιτικών και κάποιων ξένων εφημερίδων δεν είναι προσβλητικές τόσο απέναντί μου όσο απέναντι στην ελευθερία επιλογής των Ιταλών», τόνισε σε γραπτή δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας απαντώντας στους επικριτές του.

"Θα ήταν πιο εύκολο να συνδέσει κάποιος αυτές τις παρεμβάσεις με τη νιοστή κερδοσκοπική κίνηση, στόχος των οποίων είναι να γίνουν οι επιχειρήσεις μας εύκολο θήραμα ξένων αγοραστών" είπε κλείνοντας με λίγη δόση συνωμοσίας.