Η ιδέα να μεταφέρει την κόρη της σε ιδιωτικό σχολείο επειδή έπεφτε θύμα εκφοβισμού από συμμαθητές της την έκανε… εκατομμυριούχο!

Ο λόγος για την Julie Deane η οποία δεν είχε την οικονομική ευχέρεια ώστε να δίνει 12.000 λίρες το χρόνο στο ιδιωτικό σχολείο της 8χρονης κόρης της, Emily, και έτσι έπρεπε να βρει έναν τρόπο για να βγάζει χρήματα.

Αφού έγραψε μία λίστα με δέκα ιδέες, τελικά αποφάσισε να φτιάξει και να πουλάει παραδοσιακές δερμάτινες τσάντες και ξεκινώντας με budget 600 λιρών ίδρυσε την «Cambridge Satchel Company». Η ιδέα της όπως φάνηκε δεν ήταν καθόλου άσχημη!

Τέσσερα χρόνια αργότερα κατάφερε να έχει ετήσιο κύκλο εργασιών στα 12 εκατομμύρια λίρες το χρόνο (καλά διαβάσατε) και το όνομά της συμπεριλήφθηκε στη λίστα του περιοδικού Drapers με τους 100 πιο ισχυρούς ανθρώπους στον κόσμο της μόδας.

Μάλιστα, στους οπαδούς των συγκεκριμένων τσαντών περιλαμβάνεται πλέον η τραγουδίστρια Sophie Ellis-Bextor καθώς και το μοντέλο Alexa Chung, ενώ τα προϊόντα της εταιρείας πωλούνται πλέον στα καταστήματα Saks Fifth Avenue και Bloomingdale’s στη Νέα Υόρκη.

Σ��μερα η εταιρεία φτιάχνει 900 τσάντες στη μέρα, χάρη στο προσωπικό 84 υπαλλήλων, οι οποίοι δουλεύουν στο εργοστάσιο της «Cambridge Satchel Company» στο Leicestershire.

Μάλλον έχει δίκιο ο Paulo Coelho... Όταν θέλεις πάρα πολύ κάτι όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να τα καταφέρεις!!!