Μπορεί για κάποιους ο βελονισμός να θεωρείται αμφιβόλου αποτελεσματικότητας, ωστόσο πλέον συνταγογραφείται από τα ταμεία για κάποιες περιπτώσεις, ενώ διδάσκεται, και εφαρμόζεται διεθνώς από γιατρούς, όχι μόνο για προβλήματα υγείας, καθώς έχει μπει πια και στην υπηρεσία της ομορφιάς.

Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Ακαδημίας Κινεζικής & Συμπληρωματικής Ιατρικής Dr Σωτήριο Τσιούμα, μελέτες επιβεβαιώνουν ότι ο αισθητικός βελονισμός προλαμβάνει και καθυστερεί τη γήρανση του δέρματος μέσω της ρύθμισης του αγγειακού τόνου και του νευρο-ενδοκρινικού-και ανοσοποιητικού συστήματος, εκεί δηλαδή που δρα και η αισθητική ιατρική

Εφαρμογές σε πρόσωπο

«Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, άρα το δέρμα γίνεται  πιο ελαστικό, ενώ  γεμίζουν  και οι ρυτίδες. Επίσης επιτυγχάνεται αύξηση του μυϊκού τόνου, βελτίωση του διπλοσάγονου, ανόρθωση και σύσφιξη γενικότερα του προσώπου, εξαφάνιση των μαύρων κύκλων και του οιδήματος γύρω από τα μάτια. Ο βελονισμός η παλαιότερη κινεζική θεραπευτική μέθοδος, με την πρωτοπορία της τεχνολογίας,  φέρνει εκπληκτικά αποτελέσματα σε συνδυασμό με τη χρήση του μηχανήματος μιξαρισμένου γαλβανικού ρεύματος που είναι τοVibrance και του μηχανήματος κυμάτων κλασματικής ροής που είναι το Ο.F.F, ενώ τη θέση των ετερόλογων νημάτων έρχονται να κερδίσουν τα αυτόλογα»

Όπως αναφέρει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Camerino, με τη χρήση του Vibrance οι βελονιστές στοχεύουν στην περαιτέρω σύσφιξη του δέρματος και την αναγέννηση των αυτόλογων νημάτων, δηλαδή των νημάτων από τον ίδιο τον οργανισμό,  χωρίς την χρήση υλικού, αλλά με ρεύμα και τοποθέτηση βελόνων. «Με τη χρήση του Ο.F.F. επιτυγχάνουμε λιπόλυση σε σημεία που επιθυμούμε, ενώ με τα αυτόλογα νήματα διορθώνουμε το σχήμα του προσώπου, των ζυγωματικών και γεμίζουμε τις ρυτίδες χωρίς κανένα υλικό.

Την ώρα που ο ασθενής μας έρχεται για τα αυτόλογα νήματα με βελόνες,  ο ιατρός «πιάνει» και βελονιστικά σημεία που τον βοηθάνε σε πολλές παθήσεις, όπως είναι η αλλεργία, η κεφαλαλγία, γαστρεντερικά προβλήματα κ.α.»

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου

Επομένως, εκτός από τον σημαντικό  ρόλο του βελονισμού στην αισθητική ιατρική, υπάρχουν σημεία  του προσώπου και των αυτιών, που πετυχαίνουμε συγχρόνως εκπληκτικά αποτελέσματα για τις αλλεργίες, την αφωνία, το λουμπάγκο, τους ιλίγγους, τις αρθραλγίες και τις μυαλγίες, γαστρεντερολογικά ή και μυοσκελετικά προβλήματα, επισημαίνει ο διακεκριμένος βελονιστής. «Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που ο βελονισμός παίρνει τη θέση που του αξίζει στη σύγχρονη αισθητική Ιατρική. Ας μην ξεχνάμε ότι χωρίς προσθήκη υλικών ή φαρμάκων αλλά και χωρίς καμία παρενέργεια ή κίνδυνο, πετυχαίνουμε άμεσα, όμορφα και διαρκή αποτελέσματα».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Tags: