Η χωρίστρα είναι πολύ σημαντική σε ένα χτένισμα καθώς μπορεί να το "μεταμορφώσει". Γι' αυτό λοιπόν, πρέπει να είσαι προσεκτική όταν δημιουργείς τη χωρίστρα σου. Πρέπει πάντοτε να είναι ξεκάθαρη σε ευθεία γραμμή, χωρίς μαλλιά που φεύγουν από τη μια πλευρά προς την άλλη. 

Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για να επιλέξεις το ιδανικό σχήμα χωρίστρας, είναι να βρεις πιο στυλ ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σου.

Οβάλ πρόσωπο

Το οβάλ είναι το ιδανικό σχήμα προσώπου σύμφωνα με τους ειδικούς. Μια γυναίκα με οβάλ πρόσωπο είναι πολύ τυχερή, διότι της ταιριάζουν σχεδόν όλα τα είδη χωρίστρας.

 

Στρογγυλό πρόσωπο

 Η ιδανική χωρίστρα για μια γυναίκα με στρογγυλό πρόσωπο είναι η deep side. Αυτή δηλαδή που γίνεται πολύ πλάγια και τονίζει ένα από τα δυο μέρη του προσώπου. Επιλέξτε λοιπόν το καλύτερο σας προφίλ και τονίστε το κάνοντας μια deep side χωρίστρα.

 

Τετράγωνο πρόσωπο

 Σε περίπτωση που το πρόσωπό σου είναι τετράγωνο, τότε θα πρέπει να επιλέξεις ένα είδος χωρίστρας που θα "μαλακώσει" τις γωνίες του. Το ιδανικό λοιπόν, σχήμα για εσένα είναι η βαθιά πλάγια χωρίστρα. Αν, ωστόσο, δεν σου αρέσει να χωρίζεις τα μαλλιά σας πολύ πλάγια, μπορείς να κάνεις μια απλή πλάγια χωρίστρα που ξεκινάει πάνω από την αψίδα του φρυδιού σου.

 

Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς

 Αν το πρόσωπο σου είναι πολύ φαρδύ στα ζυγωματικά και το πηγούνι σου είναι πολύ στενό, τότε έχει το σχήμα καρδιάς. Αν λοιπόν, έχεις μακριά μαλλιά, το ιδανικό σχήμα χωρίστρας για εσένα είναι στη μέση. Αν όμως έχεις κοντά μαλλιά, τότε ίσως θα ήταν καλύτερα να προτιμήσεις μια πλάγια χωρίστρα, η οποία θα ισορροπήσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου. 

 

 

Πρόσωπο σε σχήμα διαμαντιού

 Μία χωρίστρα στο πλάι θα αναδείξει τα κόκαλα και τα ζυγωματικά, σημεία που χαρακτηρίζουν τον συγκεκριμένο τύπο προσώπου. Προσοχή μόνο να αποφύγετε την φράντζα ή τις αφέλειες, καθώς το μέτωπο σε αυτό το σχήμα είναι στενό και δε θα θέλατε να το επισκιάσετε.

 

Πηγή φώτο: AP

 

Επιμέλεια: Κατερίνα Καραγιάννη

Tags: