Η δίαιτα της Σταχτοπούτας- Τι είναι και γιατί έχει προκαλέσει αντιδράσεις

Το να είσαι λιποβαρής είναι εξίσου επικίνδυνο με το να είσαι παχύσαρκος

Η δίαιτα της Σταχτοπούτας προκάλεσε αντιδράσεις

Το γύρο του διαδικτύου κάνει τον τελευταίο καιρό  η «δίαιτα της Σταχτοπούτας» η οποία έχει έρθει από την Ιαπωνία και προτρέπει τα νέα κορίτσια να κάνουν προσπάθειες για να αποκτήσουν τη μέση-δαχτυλίδι που έχουν οι πριγκίπισσες των παραμυθιών.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη δίαιτα για να είσαι όμορφη θα πρέπει να υπολογίσεις το ύψος σου σε μέτρα, να το τετραγωνίσεις και στη συνέχεια να το πολλαπλασιάσεις με το 18, σύμφωνα με το Revelist.

Αυτό δείχνει δείκτη μάζας σώματος 18, κάτι που σημαίνει όμορφη ίσον λιποβαρής.

Η εν λόγω δίαιτα προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, και η διατροφολόγος Gina Keatly έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου.

Όπως τόνισε, το να έχει μία κοπέλα ενήλικη δείκτη μάζας σώματος κάτω του 18, μπορεί να βλάψει  την υγεία της και το καρδιαγγειακό της  σύστημα. Οι αυστηρές δίαιτες αποδυναμώνουν την καρδιά αφού είναι φτιαγμένη από μύες.

«Δεν είναι δίαιτα αλλά ένας μη ρεαλιστικός στόχος για μέγεθος σώματος και βάρος που μπορούν να βλάψουν την υγεία σου. Το να είσαι λιποβαρής, είναι τόσο κακό όσο το αν είσαι υπέρβαρος»  είπε χαρακτηριστικά η διαιτολόγος.

Εκτός από κακό στην καρδιά, τα λίγα κιλά δημιουργούν και μακροχρόνια προβλήματα όπως οστεοπόρωση αλλά και πνευματική εξασθένηση.

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top