Το μακιγιάζ σου θα πρέπει να σε κάνει να νιώθεις καλύτερα, πιο όμορφη και με περισσότερη αυτοπεποίθηση και δεν είναι απαραίτητο να ακολουθείς κανόνες. Οι παρακάτω συμβουλές των ειδικών θα σε βοηθήσουν να δείχνεις ακόμη πιο όμορφη –π.χ. ποιο bronzer είναι κατάλληλο για τον τόνο της επιδερμίδας σου ή πώς να απλώσεις το eyeliner σαν επαγγελματίας— αλλά και θα σε μάθουν πώς να μακιγιάρεσαι πιο σωστά ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου.

Ο γενικός κανόνας

Η στρατηγική εφαρμογή του ρουζ, του bronzer και του highlight σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου σου θα αναδείξει τα καλύτερα χαρακτηριστικά σου. Έχεις μακρύ πρόσωπο; Το ρουζ και τα highlighter μπορεί να το κάνουν να δείχνει πιο στρογγυλό. Θέλεις «κοψίματα» σε ένα στρογγυλό πρόσωπο; Το bronzer θα το φροντίσει.

Μακιγιάζ για οβάλ πρόσωπο

«Το οβάλ σχήμα προσώπου είναι το πιο ισορροπημένο» λέει ο Hector Espinal. Σε αυτή την περίπτωση, η εφαρμογή του makeup είναι αρκετά συγκεκριμένη.

Τι να κάνεις:

Με ένα φαρδύ πινέλο, άπλωσε το αγαπημένο σου ματ –ή σατινέ- bronzer ξεκινώντας από τους κροτάφους και δουλεύοντας καθοδικά προς το κέντρο του προσώπου.
Με το ίδιο πινέλο, άπλωσε ελάχιστο ρουζ στους κροτάφους και προχώρησε μέχρι τα ζυγωματικά και τα μάγουλα για ένα ανάλαφρο φινίρισμα.
Για λάμψη άπλωσε το highlighter στα σημεία του προσώπου που προβάλουν: κρόταφοι, οστό των φρυδιών, γέφυρα της μύτης, πάνω από το κέντρο του άνω χείλους και στο πιγούνι.