Όλες οι γυναίκες θέλουμε να έχουμε λείο και σφριγηλό δέρμα ωστόσο όσο κι αν το φροντίζουμε  υπάρχουν και κάποιοι εξωγενείς παράγοντες που το κάνουν να γερνάει γρηγορότερα.

Όπως επισημαίνει ο δερματολόγος, Στέλιος Αγγελίδης οι αιτίες της γήρανσης είναι οι παρακάτω.

Η Ενδογενή γήρανση είναι ένα αποτέλεσμα της φυσικής φθοράς του σώματος, που προκαλείται από το πέρασμα χρόνου, χωρίς παρέμβαση εξωτερικών παραγόντων και είναι ισοδύναμη με την γήρανση όλων των οργάνων, συμπεριλαμβανομένου του δέρματος.

Η εμφάνιση της γήρανσης του δέρματος βρίσκεται στην εσωτερική πλευρά του βραχίονα, κοντά στη μασχάλη. Λεπτό δέρμα με μικρή ελαστικότητα, χαλάρωση και λεπτές ρυτίδες, αλλά δεν έχει δυσχρωμίες ή μεταβολές της επιφανείας του. Εξωγενή γήρανση ή φωτογήρανση είναι αυτό που προκύπτει από την επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας του ήλιου στο δέρμα σε όλη τη ζωή. Ο ήλιος, είναι κατά κύριο λόγο υπεύθυνος για την γήρανση του δέρματος, επειδή είναι αθροιστική δράση στο δέρμα που προκαλεί τα σημάδια της γήρανσης που προκύπτουν . Ενώ είμαστε νέοι, το δέρμα διαθέτει μηχανισμούς που διορθώνουν τη βλάβη από τον ήλιο, εμποδίζοντας την εμφάνιση των αλλαγών που προκαλούνται από τον ήλιο. Ωστόσο, η επίδραση συσσωρεύεται και αργότερα οι μηχανισμοί άμυνας δεν μπορεί πλέον να αντιστρεψουν τη ζημιά που προκαλείται στο δέρμα. Αυτό είναι όταν τα σημάδια της γήρανσης αρχίσουν να εμφανίζονται. 

 

Στέλιος Αγγελίδης

Δερματολόγος

Ιατρείο Κοσμητικής Δερματολογίας 

Βας. Σοφίας 90 – Τ: 210 7701186

 

 

Tags: