Σήμερα οι ασκήσεις  περιλαμβάνουν ένα κυκλικό  πρόγραμμα  για όλο το σώμα. Προσπάθησε να δουλεύεις την κάθε άσκηση με χρόνο και όχι με επαναλήψεις. Ιδανικό θα είναι να κάνεις την κάθε άσκηση από 30. Άν έχεις κάποιο μυοσκελετικό πρόβλημα, πχ. θέμα με την μέση, μην κάνεις τα swings και προτίμησε κάποια άλλη άσκηση από τα προηγούμενα video.

Αναφορικά με το είδος των ασκήσεων, παρακάτω θα βρείτε τις αντιστοιχίες φωτογραφιών-ασκήσεων:


1η Άσκηση : "Κλειστή κωπηλατική με οπίσθιες προβολές"

 Λυγίζεις τα πόδια σου, σφίγγεις καλά τον κορμό σου και τραβάς το λάστιχο για να πραγματοποιήσεις την κλειστή κωπηλατική. Τα χέρια σου είναι "κολλημένα" στα πλευρά.

 Αφήνεις τα χέρια σου τεντωμένα μπροστά από τους ώμους, πρέπει να νιώθεις ότι κρατάς αντίσταση με το λάστιχο και συνδιαστικά κάνεις οπίσθιες προβολές σε ορθή γωνία (90°). Μία το ένα πόδι και μία το άλλο εναλλάς, ενώ το γόνατο δεν ξεπερνάει την μύτη του παπουτσιού.

2η 'Ασκηση : "Swings"

 Λυγίζεις τα γόνατα σου, σαν να κάνεις ένα μικρό ημικάθισμα, σφίγγεις την κοιλιά.

 Βάζεις ώθηση με την λεκάνη σου προς τα μπροστά. Κρατάς σταθερά τον κορμό σου και ανεβάζεις ψηλά το βαράκι (kettlebell).

3η 'Ασκηση : "Βυθίσεις"

 Λυγίζεις τα γόνατα σου, στηρίζεσε στις φτέρνες του ποδιού, λυγίζεις τα χέρια σου και οι αγκώνες "κοιτάνε" προς τα πίσω για να πραγματοποιήσεις τις βυθίσεις και να δουλέψεις καλά ο τρικέφαλος.

 

4η 'Ασκηση : "Skipping"

Ανεβάζεις ψηλά τα γόνατα, ενεργτοποιείς την κοιλιά σου και ανεβάζεις ταχύτητα στα πόδια ενώ δουλεύεις αντίθετο χέρι - αντίθετο πόδι.

Γυμναστείτε με το star.gr και την Μαριλίνα Βακονδίου: Marilina_Vak (Instagram)

 

Tags: