Στη χώρα της, την Αυστραλία, η beauty editor Carla Oates έχει χιλιάδες ακόλουθους στα YouTube βιντεάκια της. Σήμερα, η Αυστραλή guru έχει περάσει από το να κάνει κριτικές προϊόντων στο να τα δημιουργεί μόνη της, ως The Beauty Chef, χρησιμοποιώντας φυτικά συστατικά για να φτιάξει προϊόντα που προσφέρουν λάμψη στην επιδερμίδα (βρώσιμες πούδρες και σέρουμ για τοπική χρήση).

Η φιλοσοφία μου γύρω από την ομορφιά είναι πως "όλα ξεκινούν από το στομάχι" λέει η Oates. «Το έντερό σου είναι σαν το χώμα. Θα πρέπει να το θρέφεις με τη σωστή τροφή και με καλά βακτήρια για τα μαλλιά, το δέρμα και τα νύχια σου για να λάμπουν και να είναι υγιή».

Φυσικά, κάποιες σούπερ τροφές είναι πιο, ε, σούπερ από άλλες όταν μιλάμε για μια καθαρή και υγιή επιδερμίδα.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι συνήθως δεν τρώνε αρκετά σταυρανθή λαχανικά» σχολιάζει (δηλαδή, kale, μπρόκολο, κουνουπίδι, λαχανάκια Βρυξελλών κ.λπ. – δηλαδή όλα όσα σου γκρίνιαζε τόσα χρόνια η μαμά σου ότι πρέπει να τρως).

«Είναι εκπληκτικά για το δέρμα σου – περιέχουν θειώδη συστατικά που βοηθούν την επιδερμίδα να είναι καθαρή, βοηθούν τη σωστή αποτοξίνωση του σώματος και έχουν τεράστια ποσότητα αντιοξειδωτικών και συστατικών που σου κάνουν καλό».

Έχουν επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, που είναι βασικές για να κρατούν την ακμή υπό έλεγχο. Μάλιστα, μελέτη του 2014 βρήκε πως αυτά τα συγκεκριμένα λαχανικά περιέχουν το αντιφλεγμονώδες berteroin, ένα θειώδες που βελτιώνει την εικόνα του δέρματος.

Πηγή: Shape