Με το πέρασμα του χρόνου νιώθεις το δέρμα σου θαμπό ενώ παράλληλα έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους και οι πρώτες ρυτίδες;

Αν θέλεις να βελτιώσεις την εικόνα σου θα πρέπει, αν δεν μπορείς να κόψεις, τουλάχιστον να περιορίσεις κάποιες συνήθειες σου.

Μην βάζεις χέρι στα σπυράκια

Όσο κι αν θέλεις να τα σπάσεις ή να τα πειράξεις, κράτα μακριά το χέρι σου. Αν δεν κόψεις αυτή τη συνήθεια, μην αναρωτιέσαι γιατί έχεις σημάδια στο πρόσωπο.

Μείωσε την ζάχαρη

Μπορεί να σου αρέσουν τα γλυκά και οι σοκολάτες, όμως η επεξεργασμένη ζάχαρη σκληραίνει το κολλαγόνο με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ρυτίδες. Εναλλακτικά φάτε ένα φρούτο.

Eνυδάτωσε το δέρμα σου

Ένα λάθος που κάνουμε οι περισσότερες γυναίκες είναι πώς δεν ενυδατωνόμαστε σωστά. Καλό είναι να πλένουμε  το πρόσωπό μας με αφρό καθαρισμού και φυσικά να μην ξεχνάμε την κρέμα στο πρόσωπο και στο λαιμό.

Το αλκοόλ καταστρέφει το δέρμα

Το ένα ποτήρι δεν κάνει κακό αν όμως το παρακάνεις προκαλεί αφυδάτωση στο δέρμα με αποτέλεσμα να παράγει ισταμίνη η οποία προκαλεί διαστολή των αιμοφόρων αγγείων.

Δεν κοιμάσαι καλά

Μπορεί οι υποχρεώσεις σου να είναι πολλές όμως θα πρέπει να κοιμάσαι αρκετά καθώς η έλλειψη ύπνου συμβάλλει στην εμφάνιση των ρυτίδων.

 

Tags: