Είναι κοινό μυστικό ότι το πρώτο πράγμα που κοιτούν οι άντρες σε μια γυναίκα δεν είναι τα... μάτια ή τα μαλλιά, αλλά το σώμα και, πιο συγκεκριμένα, η πίσω πλευρά. Οι γυναίκες, με τη σειρά τους, προσπαθούν να τονώσουν και να γραμμώσουν τα οπίσθιά τους, ώστε να νιώθουν αυτοπεποίθηση και να αρέσουν. 

Οι μηροί και οι γλουτοί, όμως, αποτελούν λιπαποθήκες του σώματος και είναι ευάλωτοι σε παραπανίσια κιλά και κυτταρίτιδα. Γι' αυτό, χρειάζεται πολύ προσεγμένη διατροφή αλλά και συστηματική γυμναστική, που δίνει έμφαση σε αυτά τα σημεία.

Μια από τις ασκήσεις αυτές είναι τα καθίσματα, γνωστά και ως σκουότς, που χτίζουν τη μυϊκή μάζα σε όλο το σώμα, καίνε το λίπος, δυναμώνουν τους τένοντες και βοηθούν στην καλή ισορροπία.

Η πέρσοναλ τρέινερ, Νάντια Φέργουεδερ, υποστηρίζει ότι με μόλις 15 λεπτά καθισμάτων, μπορείτε να αποκτήσετε λεπτούς μηρούς και φανταστικούς γλουτούς!

Για να εκτελέσετε την άσκηση:

  1. Τα πόδια σας πρέπει να είναι πολύ ανοιχτά, περισσότερο από το άνοιγμα των ώμων σας. Τα πέλματα ελαφρώς προς τα έξω και τα γόνατα επίσης. Μοιάζει σαν να κάνετε πλιέ στο μπαλέτο.
  2. Η λεκάνη πρέπει να βρίσκεται προς τα πίσω. Κρατήστε έξω το στήθος και την κοιλιά προς τα μέσα.
  3. Διατηρήστε το βλέμμα σας μπροστά και την τελική σας θέση χαμηλά, σαν να πρόκειται να καθίσετε.
  4. Κρατήστε τα χέρια σας «δεμένα» μπροστά από το στήθος ή αν αυτό δεν σας βολεύει βάλτε τα στη μέση σας.
  5. Πάρτε μια αναπνοή και κατεβάστε το σώμα σας προς τα κάτω.
  6. Εκπνεύστε ανεβαίνοντας στην αρχική σας θέση.
  7. Επαναλάβετε για 15 φορές και ξεκουραστείτε 30 δευτερόλεπτα.
  8. Ολοκληρώστε την άσκηση κάνοντας 3 σετ.
Tags: