Το ξέρατε ότι και τα καλλυντικά σας έχουν ημερομηνία λήξης; Κι όμως είναι αλήθεια γι’ αυτό και θα πρέπει να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί, ώστε να μην πάθετε κάποια αλλεργία ή ζημιά στο δέρμα σας.

Αναλυτικά:

Κραγιόν: Οι περισσότερες εταιρείες τούς δίνουν διάρκεια ζωής 1-2 χρόνια. Οι ειδικοί επιμένουν ότι δεν αλλοιώνονται ακόμα κι αν περάσουν 4 χρόνια.

Μάσκαρα: 4 μήνες το πολύ. Είναι το προϊόν με τη μικρότερη διάρκεια ζωής, ενώ καλό θα είναι να μην ανεβοκατεβάζετε το βουρτσάκι στη θήκη του για να γεμίσει περισσότερο προϊόν, αφού μπαίνει περισσότερος αέρας στο μπουκαλάκι και ξεραίνει το περιεχόμενο.  

Μέικαπ: Ένα υγρό μέικαπ διαρκεί από 6 έως και 8 μήνες αν η συσκευασία του έχει αντλία. Ένα μέικαπ με κρεμώδη υφή (π.χ. κόμπακτ), αν έχει ως βάση το νερό, δεν ξεπερνά σε διάρκεια τους 12 μήνες. Αν έχει ως βάση το λάδι, μπορεί να διατηρηθεί περισσότερο, περίπου 18 μήνες.

Σφουγγαράκια λατέξ:  Μην ξεχνάτε να σαπουνίζετε τα σφουγγαράκια τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα και να τα αντικαθιστάτε κάθε μήνα.

Βερνίκια νυχιών: Εξαρτάται από την ποιότητά τους. Συνήθως διαρκούν μέχρι 12 μήνες. 

Κρέμες προσώπου, ματιών, οροί: Οι συνθέσεις που κυκλοφορούν σε συσκευασία με αντλία ή σε σωληνάριο έχουν διάρκεια ζωής από 1 χρόνο έως 18 μήνες. Οι κρέμες σε βαζάκι διατηρούνται λιγότερο, 6-8 μήνες. 

Tags: