Παλιά ήταν πολύ συνηθισμένο να βγάζουμε τα φρύδια μας με τσιμπιδάκι, όμως με το πέρασμα των χρόνων οι περισσότερες γυναίκες στράφηκαν προς άλλες μεθόδους όπως στην αποτρίχωση με κλωστή και στο λέιζερ.

 

Σε ποια σημεία όμως επιτρέπετε το τσιμπιδάκι και σε ποια όχι;

Όσον αφορά τα φρύδια που αναφέραμε πριν καλό είναι αν είναι η πρώτη φορά που θέλουμε να τα βγάλουμε να χρησιμοποιήσουμε «κλωστή» ή κερί για να τους δώσουμε σχήμα. Αν παρόλα αυτά επιχειρήσουμε να τα βγάλουμε μόνες μας με το τσιμπιδάκι, καλό θα είναι να μην τα κουτσουρέψουμε πολύ. Πάντως το τσιμπιδάκι στα φρύδια δεν είναι καταστροφικό αλλά καλό είναι να χρησιμοποιούμε διάφορες μεθόδους.

Απαγορευτικό είναι το τσιμπιδάκι σε σημεία όπως η μύτη και το πηγούνι. Μπορεί πολλές φορές να βλέπουμε ενοχλητικές τρίχες στο πρόσωπό μας και να θέλουμε αμέσως να τις τραβήξουμε όμως δεν θα πρέπει να το κάνουμε γιατί μπορεί να τραυματιστούμε και να πάθουμε μόλυνση. Καλό θα είναι να κάνουμε στο σημείο ηλεκτρόλυση για να απαλλαγούμε μια και καλή η να κόψουμε την τρίχα από την ρίζα.

Τσιμπιδάκι δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούμε ούτε στις ευαίσθητες περιοχές, αφού υπάρχει  αυξημένος κίνδυνος ερεθισμών και λοιμώξεων.

Tags: