Η επιλογή της τέλειας παλέτας σκιών για τα μάτια είναι μόνο η μισή μάχη. Το να μάθεις όμως πώς να χρησιμοποιείς σωστά τις σκιές είναι μία εντελώς διαφορετική μάχη! Ζητήσαμε από κορυφαίους makeup artists να μας αποκαλύψουν τα tips τους, ώστε να μπορείς να χρησιμοποιήσεις την καινούργια σου παλέτα σαν επαγγελματίας. Spoiler: Όλα ξεκινούν από το σωστό πινέλο!

-Βάλε τις κρεμώδεις σκιές με το δάχτυλο ή με ένα αφράτο πινέλο, μετά πάρε ένα άλλο καθαρό πινέλο και μαλάκωσε απαλά τυχόν σκληρές γραμμές».Βάλε τις κρεμώδεις σκιές με το δάχτυλο ή με ένα αφράτο πινέλο, μετά πάρε ένα άλλο καθαρό πινέλο και μαλάκωσε απαλά τυχόν σκληρές γραμμές».

-Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα για καλύτερη εφαρμογή της σκιάς ματιών είναι να έχεις τα σωστά εργαλεία. Θα πρέπει να έχεις τουλάχιστον τρία πινέλα μπροστά σου: ένα για την εφαρμογή και δύο καθαρά πινέλα για να αναμίξεις σωστά τις αποχρώσεις

-Άπλωσε τη βασική σκιά σε σκόνη με ένα μέτριο προς μεγάλο πινέλο. Μερικές φορές μου αρέσει να χρησιμοποιώ το βουρτσάκι για το foundation γι’ αυτή τη δουλειά επειδή είναι αρκετά σκληρό ώστε να έχω τον έλεγχο αλλά και όσο πρέπει μαλακό για να αναμίξω σωστά το χρώμα.

-Για smoky αποτέλεσμα στο κάτω βλέφαρο, χρησιμοποίησε ένα φλατ πινέλο για να απλώσεις και να τραβήξεις προς τα έξω το χρώμα