​​Υποφέρουν τα μαλλιά σας από φριζάρισμα; Αν δεν υπάρχει πρόβλημα ορμονικό και αν δεν είστε στις δύσκολες μέρες του μήνα, τότε μάλλον κάτι δεν κάνετε σωστά!

fysikes-syntages-gia-mallia-pou-frizaroun.jpg

Πίσω από το "φριζέ" look μπορεί να κρύβεται το "κακό" πιστολάκι, η ηλιακή ακτινοβολία, η υγρασία και η μεγάλη ταλαιπωρία από βαφές, ντεκαπάζ και ανταύγειες!

frizz-.jpgFrizzyHair.jpg

Οι συχνές αλλαγές στο χρώμα και το styling τρέλαναν τα μα��λιά σας και το πρώτο σύμπτωμα της πάθησης είναι το φριζάρισμα!

Επισκεφτήκαμε ένα από τα κομμωτήρια της αλυσίδας "Georges Coiffures" στο Κολωνάκι, όπου ο ιδιοκτήτης και hairstylist πολλών επωνύμων Τάκης Τσουνάκης μας έδωσε χρήσιμες συμβουλές για να απαλλαγούμε μια και καλή από το... βάσανο του φριζαρίσματος!

12400463_157617511275725_684653613612862081_n.jpg53a07bb296f3b_-_cos-frizzy-hair-xl.jpg

Τάκης Τσουνάκης

Πάμε να κάνουμε αυτά που κάνουν οι διάσημες κυρίες για να μην έχουμε ατίθασες τρίχες:

-Κόβουμε τις άκρες των μαλλιών μας σε τακτική βάση, ώστε να μην αφήνουμε την ψαλίδα να χειροτερεύει την κατάσταση. Οι σπασμένες τρίχες φριζάρουν πολύ εύκολα, ακόμα και εάν δεν έχει έξω υγρασία!

-Κρατάμε τα μαλλιά μας ενυδατωμένα, βάζοντας μια φορά την εβδομάδα μάσκα κατά του φριζαρίσματος. Κυρίως οι γυναίκες με σγουρά μαλλιά πρέπει να χρησιμοποιούν συχνά conditioner για μπούκλες ,ώστε να ενυδατώνεται η τρίχα. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που τα ξηρά μαλλιά είναι πιο επιρρεπή στο φριζάρισμα σε σχέση με τα λιπαρά.

-Ακόμα και αν έχουμε λιπαρά ή λεπτά μαλλιά και τα λάδια μαλλιών μας τρομάζουν, δεν υπάρχει λόγος να μην τα δοκιμάσουμε . Oι νέες φόρμουλες θρέφουν σε βάθος εξαλείφοντας το φριζάρισμα και χαρίζουν τέλεια λάμψη στα μαλλιά.

κρύος αέρας και το κρύο νερό κλείνουν τα λέπια της τρίχας κι έτσι αυτή φριζάρει λιγότερο. Ομοίως, οι μάσκες για βαμμένα μαλλιά κάνουν το ίδιο στην προσπάθεια τους να «κλειδώσουν» το χρώμα. Συνεπώς για maximum anti-frizz αποτέλεσμα βάζουμε μάσκα για βαμμένα μαλλιά (ακόμα και αν δεν έχουμε βάψει τα μαλλιά μας), ξεβγάζουμε με κρύο νερό, τελειώνουμε με κρύο αέρα το στέγνωμα και σταματάμε να πιάνουμε τα μαλλιά σας. Να θυμάστε ότι τα χέρια μας μεταφέρουν στατικό ηλεκτρισμό!

-Να μην καθόμαστε ώρες στον ήλιο και για μεγάλο χρονικό διάστημα και μην πλησιάζουμε το πιστολάκι πολύ κοντά στις τρίχες. Να προτιμάμε κομμωτήρια που χρησιμοποιούν πιστολάκια νέας τεχνολογίας με διάχυση ιόντων που βοηθούν τη τρίχα να μείνει ενυδατωμένη και εξασφαλίζουν άψογο κράτημα στο χτένισμα .

-Στην παραλία να φοράμε πάντα ενυδατικό λάδι ή conditioner που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα, ώστε τα μαλλιά να μην αφυδατώνονται και φριζάρουν από το αλάτι της θάλασσας και τον ήλιο.

Στα κομμωτήρια "Georges Coiffures" βρίσκουμε όλα τα προϊόντα για αποτελεσματική αντιμετώπιση στο πρόβλημα του φριζαρίσματος!