​Ήρθε η ώρα των αποκαλύψεων. Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για... τρίχες! Βλέπετε συχνά στην τηλεόραση, στα περιοδικά ή ακόμα και στο δρόμο γυναίκες με υπερβολικά πλούσια ή απλώς μακριά μαλλιά και τις ζηλεύετε; Ε λοιπόν ήρθε η ώρα να μάθετε ότι η πλειονότητα εξ αυτών... (ήχος από ντραμς) φορούν τρέσα ή/και εξτέ! Ω ναι. Δεν παίρνουν βιταμίνες, ούτε έχουν όλες φύσει τόσο πολύ και πυκνό μαλλί.

567i4667i.jpg

Το θέμα είναι το εξής: πολλές βάζουν πρόσθετες τούφες, λίγες όμως το κάνουν σωστά. Κι όταν λέμε σωστά, εννοούμε έτσι ώστε να μην φαίνεται ποιο είναι το φυσικό και ποιο το "ξένο" μαλλί. Αν σκέφτεσαι και εσύ να βάλεις τρέσα ή εξτέ, τότε δώσε προσοχή στα παρακάτω...

-Είτε βάλεις τρέσα είτε εξτέ φρόντισε η τρίχα να είναι ΦΥΣΙΚΗ. Θα σου κοστίσει περισσότερο αλλά το αποτέλεσμα θα είναι πιο chic-αυτό άλλωστε είναι και το ζητούμενο.

-Πήγαινε σε ένα κομμωτήριο όπου οι κομμωτές κι οι κομμώτριες ειδικεύονται στην τοποθέτηση τρέσας ή εξτέ. Θα σου κάνουν καλύτερη δουλειά.

-Το χρώμα πρέπει να είναι ΙΔΙΟ με αυτό των μαλλιών σου. Γι΄αυτό πες στην κομμώτριά σου να κάνε�� όσες δοκιμές χρειάζονται προκειμένου να βρει τη σωστή απόχρωση.

-Μην βάλεις πολλές σειρές από τρέσες. Θα βαραίνουν το κεφάλι σου. Μια-δυο αρκούν.
τυξετυ.jpg

-Για τις τρέσες υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησής τους είτε με κλιπς είτε με ράψιμο. Συγκεκριμένα υπάρχει η:

1)Τρέσα ραφτή: Η κομμώτρια κάνει οριζόντια πλεξουδάκια τα δικά σου μαλλιά και πάνω τους ράβει την τρέσα. Είναι η «παλαιότερη» μέθοδος τοποθέτησης τρέσας που εμείς δεν την προτείνουμε γιατί έχει δύο βασικά μειονεκτήματα. Το ένα είναι ότι τα πλεξουδάκια δεν στεγνώνουν εύκολα μετά το λούσιμο και το δεύτερο ότι δεν «αερίζεται» σωστά το κεφάλι. Επίσης στον ύπνο τα πλεξουδάκια (ιδίως αν είναι «χοντρά») θα σε ενοχλήσουν.

2)Τοποθέτηση τρέσας με micro rings: είναι η νεότερη μέθοδος κατά την οποία η τρέσα τοποθετείται με ειδικά μικρά δαχτυλίδια (micro rings) χωρίς να χρειάζεται να γίνουν πλεξουδάκια τα δικά σου μαλλιά. Με αυτό τον τρόπο τα μαλλιά σου έχουν τον σωστό αερισμό και δεν κινδυνεύει η υγεία τους.

3)Αυτοκόλλητη Τρέσα: Η αυτοκόλλητη τρέσα είναι μία εύκολη μέθοδος για να αποκτήσεις μακριά και πλούσια μαλλιά. Είναι μία μέθοδος μόνιμης τοποθέτησης που προτιμούν πολλές γυναίκες γιατί έχει τα παρακάτω πλεονεκτήματα:

->Νιώθεις τα πρόσθετα μαλλιά ανάλαφρα πάνω σου

->Μπορούν να τοποθετηθούν πιο κοντά στη ρίζα σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη μέθοδο

->Έχουν πολύ φυσικό αποτέλεσμα και δεν φαίνεται ότι φοράς extensions. Ακόμα και με την αφή το αποτέλεσμα είναι καλύτερο από άλλες μεθόδους γιατί δεν θα αισθανθείς στο χέρι σου ούτε μεταλλικά κλιπς, ούτε κάποιο άλλο «ξένο» σώμα.

4) Η τοποθέτηση με κλιπς: τα κλιπς «κουμπώνουν» πάνω στις ρίζες των μαλλιών σου. Πριν την τοποθέτηση κρέπαρε τα μαλλιά σου με μια χτένα στα σημεία που θα βάλεις τα κλιπς. Στη συνέχεια άνοιξε το κλιπ, τοποθέτησε πολύ κοντά στη ρίζα των μαλλιών σου (εκεί που κρέπαρες) και κλείσε το κλιπ. Πρόσεξε να μην «πιάσεις» μεγάλη ποσότητα μαλλιών μέσα στο κλιπ γιατί δεν θα μπορεί να κλείσει.

-Την τρέσα -όπως και τα εξτέ- τα λούζεις, τα ισιώνεις, τα σγουραίνεις κλπ σαν να ήταν τα δικά σου μαλλιά. Δεν παθαίνουν ΤΙΠΟΤΑ! Καλό είναι βέβαια, να μην χρησιμοποιείς προιόντα styling με θερμότητα πάνω από 200 βαθμούς.

tuiltuiltyil.jpg

-Αν βάλεις εξτέ, πρέπει να συμβουλευτείς την κομμώτριά σου για το πόσες τούφες θα σου βάλει. Αν θες μόνο όγκο, δεν θα χρειαστούν πολλές. Αν θες και μάκρος, θα σου βάλει πολλές κι άρα θα ανεβεί κι η τιμή τους.

-Οι τιμές αλλάζουν ανάλογα με το κομμωτήριο, το είδος και την ποιότητα της τρέσας ή του εξτέ και την ποσότητα που θα βάλεις.