​Είναι ένας από τους ανερχόμενους Έλληνες σχεδιαστές, με αρκετούς celebrities να του δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης»… Ο λόγος για τον Βασίλη Θωμόπουλο, που μιλά αποκλειστικά στο star.gr για την ενασχόλησή του με την μόδα, αλλά και δίνει συμβουλές για άψογο στυλ!

Τα πρότυπα και οι δυσκολίες

«Η ενασχόλησή μου με την μόδα ήταν κάτι εντελώς θα έλεγα τυχαίο και αυθόρμητο. Ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια, μέσω της ζωγραφικής και του σχεδίου, ερασιτεχνικά, ως παιδί και έπειτα ως έφηβος, το οποίο εξέλιξα στην πορεία. Είναι κάτι το οποίο ξεκίνησε ως χόμπι και έγινε σήμερα το επάγγελμά μου», μας λέει ο Βασίλης.

Έχοντας ήδη παρουσιάσει την κολεξιόν του για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι, εξομολογείται πως η έμπνευσή του προέρχεται κυρίως από τον τρόπο με τον οποίο βιώνει τα πράγματα, αλλά και το πώς θέλει να δει τον κόσμο, καθώς και από τα διάφορα ταξίδια που κάνει στο Εξωτερικό και τις κουλτούρες που συναντά. «Θαυμάζω αρκετά τους Έλληνες σχεδιαστές, γιατί έχουν γίνει πρωτοπόροι και αξίζει ένα μεγάλο μπράβο. Οι ξένοι από την άλλη λειτουργούν ως μέντορες μας. Μου αρέσουν αρκετά οι Givenchy, Armani, Elie Saab και Saint Laurent», λέει ο Βασίλης όταν τον ρωτάμε αν έχει κάποιο σχεδιαστή ως πρότυπο και προσθέτει: «αμυδρά και ανεπαίσθητα όλοι μας επηρεαζόμαστε. Αλλά, συγκεκριμένα δεν μπορώ να σου πω πως η δουλειά μου μοιάζει με κάποιου άλλου, προσπαθώ να το αποφεύγω και να δημιουργώ μια δική μου γραμμή».

mix (800x579).jpg

Παράλληλα, ο Βασίλης δεν κρύβει πως είναι δύσκολο για έναν νέο σχεδιαστή να υλοποιήσει το όνειρό του. «Είναι αρκετά δύσκολο για κάθε δημιουργικό άτομο στις μέρες μας να κάνει αυτό που αγαπά και επιθυμεί. Αν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες και η οικονομική άνεση, είναι πιο εύκολο. Όταν, όμως, υπάρχουν ελλείψεις σε κάποιο από αυτά, τότε αυτόματα το καθιστά λίγο δύσκολο. Επίσης, δεν υπάρχουν παροχές από το κράτος τόσες ώστε να δοθεί το έναυσμα για την πραγματοποίηση μιας επιχείρησης που ασχολείται με την μόδα», επισημαίνει.

Η κολεξιόν και οι συμβουλές

Όταν του ζητάμε να μας μιλήσει για την κολεξιόν του, για την οποία σας έχουμε ήδη ενημερώσει, ο νεαρός σχεδιαστής αναφέρει: «πρόκειται για μια υπέροχη συλλογή που πραγματικά αποτυπώνει τ��ς δυο εποχές για τις οποίες δημιουργήθηκε. Η έμπνευσή μου προήλθε από τον υπέροχο καιρό που έχουμε εκείνες τις περιόδους και από το πως θα ήθελα να δω τον κόσμο εγώ. Σε αυτή τη σειρά ρούχων, τόσο στο γυναικείο, όσο και στο αντρικό, κυριαρχεί μια πιο σικάτη εικόνα, χωρίς όμως να γίνεται αυστηρή. Λόγω των δύσκολων καιρών και εννοώ την οικονομία μας, μου πήρε λίγο χρόνο παραπάνω, αλλά το αποτέλεσμα με δικαίωσε».

«Προτείνω, μιας και διανύουμε από τις πιο όμορφες εποχές, ανοιχτά χρώματα και δροσερά ίσως με μοτίβα σε όσους τολμούν, σε απλές γραμμές συνδυασμένα με μίνιμαλ αξεσουάρ και παπούτσια», συμπληρώνει και συμβουλεύει πως ο καθένας πρέπει «να βρει κάθε τι εφευρετικό και ιδιαίτερο, σεβόμενος την ποιότητα και το σχέδιο του ρούχου. Να κατανοήσει πως ξεχωριστό στιλ δεν είναι μόνο το αν θα αρέσει στους περισσότερους, αλλά το σύνολο. Να προσέχει την ποιότητα του υφάσματος, το σχέδιο, τα χρώματα και τον συνδυασμό όλων μεταξύ τους και να πάψει να αγοράζουν φθηνά ρούχα με χαμηλή ποιότητα από εταιρίες ρουχισμού».

Vassilis Thom Star 3 (800x579).jpg

Σε ερώτηση για τον πιο καλοντυμένο/ καλοντυμένη πολιτικό και τον πιο στυλάτο διάσημο, απαντά: «στην πολιτική δεν υπάρχουν περιθώρια για μόδα με την ευρεία έννοια της, οπότε και δεν θα ασχοληθώ με αυτό το κομμάτι. Πιστεύω πως για άλλους λόγους πρέπει να τους κρίνουμε. Από την άλλη στη showbiz θεωρώ μακράν καλοντυμένη την Έλλη Στάη από την αρχή της πορείας της μέχρι σήμερα, έχει εξαιρετική αίσθηση και φινέτσα».

Η συνεργασία με τους celebrities και ο χώρος της μόδας

Έχοντας συνεργαστεί με αρκετά ονόματα της showbiz, ο Βασίλης τονίζει πως δεν ξεχωρίζει κάποια από τις «λαμπερές» συνεργασίες του «γιατί δεν μπορώ να πω μόνο μία, όταν έχω ντύσει την Κατερίνα Καινούργιου, την Μαρία Μπεκατώρου, τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, την Κατερίνα Στικούδη, την Ελένη Χατζίδου, αλλά και όταν ο Λάκης Γαβαλάς έχει φορέσει σε φωτογράφηση για την ελληνική έκδοση του “L’ Officiel” δημιουργία μου, την οποία μάλιστα επέλεξε ο ίδιος».

«Συνήθως σε συνεργασίες με καλλιτέχνες συναντώ την έντονη επιθυμία να αρέσουν και είναι ένα πράγμα το οποίο σέβομ��ι και επιθυμώ κι εγώ γι’ αυτούς. Κάποιοi είναι περισσότερο εύκολοι και ανοιχτοί σε προτάσεις και άλλοι όχι. Έχει τύχει να υπάρξουν παράλογες απαιτήσεις ή παρεξηγήσεις. Γενικά, τα προσπερνώ και δε στέκομαι σε αυτά, γιατί είναι πράγματα τις στιγμής. Όλοι μας έχουμε δύσκολες στιγμές. Οι περισσότερες συνεργασίες μου όμως ήταν άψογες», μας λέει, όταν του ζητάμε να μας περιγράψει τη συνεργασία του με τους διάσημους.

Vassilis Thom Star 4 (800x579).jpg

Από τ�� συζήτησή μας δεν έλειψαν οι διατροφικές διαταραχές που είναι συχνό φαινόμενο στο χώρο της μόδας, επηρεάζοντας και πολλές γυναίκες, κυρίως νεαρής ηλικίας. «��ίναι κάτι το οποίο με στεναχωρεί απίστευτα και με κάνει να νιώθω άβολα να μιλάω για αυτό, διότι έχω βρεθεί σε αυτή τη θέση. Η βιομηχανία της μόδας έχει ασκήσει άσχημη επιρροή στα μοντέλα πως πρέπει να έχουν κάποιο συγκεκριμένο τύπο αλλά και, κυρίως, βάρος. Εξαιρετικά αδύνατα μοντέλα έχουν καλύτερες δουλειές στις μέρες μας και προτιμώνται από μοντέλα με φυσιολογικό βάρος, αυτή είναι η αλήθεια. Είναι ένα φαινόμενο που δεν έχει σβήσει, παρότι έχουν γίνει κάποιες προσπάθειες. Είναι ένα γεγονός που το συναντάμε έντονα και σε άνδρες, όχι μόνο σε γυναίκες. Εγώ από μεριά μου τα απορρίπτω με ευγένεια. Στις δουλειές μου χρησιμοποιώ μόνο υγιή μοντέλα και όχι υπερβολικά αδύνατα. Καταλαβαίνω τι βιώνουν, αλλά είναι κάτι το οποίο μόνο προβλήματα θα τους παρουσιάσει στην πορεία».

Πριν τον αποχαιρετίσουμε, τον ρωτάμε πως φαντάζεται τον εαυτό του σε δέκα χρόνια. «Θα σου πως θα ήθελα να συνεχίσω να κάνω το ίδιο πράγμα με τόσο αγάπη και όρεξη όπως τώρα. Ευελπιστώ να έχει μεγαλύτερη ανταπόκριση και εξέλιξη!», απαντά ο Βασίλης και… του το ευχόμαστε!

Επισκεφθείτε τη σελίδα του σχεδιαστή στο Ίντερνετ

Συνέντευξη: Βαγγέλης Θεοδώρου