​Ο αιώνιος εφιάλτης των γυναικών ακούει στο όνομα… κυτταρίτιδα! Επειδή ξέρουμε ότι όλες θέλετε να απαλλαγείτε απ’ αυτήν, ειδικά εν όψει καλοκαιριού, αποφασίσαμε να σας πούμε τα μυστικά για να την εξαφανίσετε! Ναι, το star.gr φροντίζει για ε��άς κορίτσια!

ggggggggggggggg.jpg

Αρχικά, κρίνεται σκόπιμο να σας πούμε τί είναι η κυτταρίτιδα και πού οφείλεται.


Τι είναι η κυτταρίτιδα;

Η κυτταρίτιδα οφείλεται σε ανώμαλη συγκέντρωση λίπους και νερού μεταξύ του δέρματος και του υποδόριου ιστού. Στα σημεία της κυτταρίτιδας, ο συνδετικός ιστός χάνει την ελαστικότητά του (κολλαγόνο) και το δέρμα παρουσιάζει μια ανώμαλη όψη με λακκάκια και εξογκώματα που μοιάζει με το λεγόμενο «φλοιό πορτοκαλιού». Η κυτταρίτιδα είναι μια ενδογενής αλλαγή στη συνοχή του δέρματος που εμφανίζεται ως επί το πλείστον στις γυναίκες από την εφηβεία και μετά αλλά και στους άντρες. Τα σημεία του σώματος όπου εμφανίζεται κυρίως κυτταρίτιδα είναι οι μηροί, οι γλουτοί, η κοιλιά, τα μπράτσα και οι γάμπες. Δεν ενέχει κινδύνους για την υγεία, αποτελεί όμως ένα αισθητικό πρόβλημα που επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία του 90% του γυναικείου πληθυσμού παγκοσμίως.

Πού οφείλεται:

-Τα γονίδια

-Η κακή διατροφή

-Ακραίες δίαιτες

-Ο αργός μεταβολισμός

-Ορμονικές αλλαγές

-Εγκυμοσύνη

-Γήρανση

-Αφυδάτωση

-Παχυσαρκία ή υπερβολικό βάρος

Τι μπορείτε να κάνετε για να εξαφανίσετε την όψη του φλοιού πορτοκαλιού από το δέρμα; Δείτε παρακάτω:

1.Να πίνετε ΠΟΛΥ ��ερό.

2.Να πίνετε πράσινο τσάι.

3.Να ακολουθείτε ισορροπημένη κι υγιεινή διατροφή, πλούσια σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνη.

4.Να αποφεύγετε τις «τρεις λευκές σκόνες»: Ζάχαρη, αλάτι, αλεύρι.

5.Να ΜΗΝ πίνετε αναψυκτικά.

6.Να περιορίσετε τα γλυκά.

7.Να γυμνάζεστε τακτικά σε υψηλές θερμοκρασίες. Όσο περισσότερο ιδρώνετε, τόσες περισσότερες τοξίνες θα αποβάλλετε κι άρα θα εξαφανίζεται σταδιακά η κυτταρίτιδα.

8.Να κάνετε ασκήσεις που «πιάνουν» σε γλουτούς και μηρούς.

9.Να προτιμάτε να περπατάτε αντί να παίρνετε το αμάξι για κοντινές αποστάσεις και να ανεβαίνετε τις σκάλες αντί να παίρνετε το ασανσέρ.

10.Να κάνετε μασάζ στο σημείο που έχετε κυτταρίτιδα με ειδικές κρέμες που υπάρχουν στην αγορά. Προτιμήστε αυτές που περιέχουν καφεΐνη. Βοηθάει πολύ. Θα τις βρείτε στο φαρμακείο.