Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς όταν σκεφτόμαστε τα ελληνικά νησιά, το μυαλό μας να πηγαίνει σε παραλίες, ηλιοθεραπείες, μεζέδες και κοκτέιλ ωστόσο για τρία αδέρφια από την Πάτρα, το βαθύ μπλε του Αιγαίου αποτέλεσε έμπνευση για... σανδάλια!

Ο Αλέξης Μαντάς μαζί με τα αδέρφια του Κωνσταντίνο και Νίκο δημιουργούν υψηλής ποιότητας δερμάτινα σανδάλια, χρησιμοποιώντας κορυφαίες πρώτες ύλες και κατακτούν όχι μόνο την ελληνική, αλλά και την διεθνή αγορά!

kima.jpgsandalias.jpg

Η προσπάθεια τους αν και ξεκίνησε μέσα στην οικονομική κρίση και συγκεκριμένα το 2013, γρήγορα απέδωσε καρπούς! Αυτό που τους βοήθησε ιδιαίτερα ήταν η παράδοση που είχε η οικογένεια τους στον χώρο των υποδημάτων. Ο μπαμπάς των παιδιών έζησε και δούλεψε πολλά χρόνια στην Αμερική, αρχικά ως τσαγκάρης και μετά άνοιξε το δικό του κατάστημα με καουμπόικες μπότες και δερμάτινα είδη στο Ντάλας, στο Τέξας. Όταν γύρισε στην πατρίδα, άνοιξε κατάστημα υποδημάτων στην Πάτρα, το οποίο φέτος έκλεισε 25 χρόνια λειτουργίας! Με τέτοια ιστορία στα παπούτσια, ήταν αδύνατο τα τρία αδέρφια να μην επηρεαστούν.

Όπως γράφει η εφημερίδα "Αγορά", οι αδερφοί Μαντά άνοιξαν μια επιχείρηση με το όνομα «Κύμα» και φτιάχνουν πανέμορφα σανδάλια, στα οποία δίνουν τα ονόματα των ελληνικών νη��ιών!

Με λίγα λόγια οι πελάτες τους δεν κοιτούν μόνο το νούμερο, το σχέδιο και το χρώμα, αλλά και το όνομα του σανδαλιού, πριν ψωνίσουν! Εσείς …. ποιο νησί θα "φορέσετε" φέτος στα πόδια σας;

kima5.jpg

Εδώ ταιριάζει γάντι η παροιμία... "σανδάλι από τον τόπο σου"!