Έχεις πρόβλημα ακμής και έχεις βαρεθεί να τρέχεις κάθε τρεις και λίγο στους δερματολόγους και να κάνεις θεραπείες; Τώρα με τρεις φυσικούς τρόπους μπορείς μια και καλεί να απαλλαγείς από αυτό το πρόβλημα.

Οι αντιβακτηριδιακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες που έχει το πορτοκαλί αυτό νέκταρ είναι ιδανικό στην καταπολέμηση των βακτηρίων γύρω και μέσα στα σπυράκια. Βάλε λοιπόν μια μικρή ποσότητα ακατέργαστου μελιού στην ατέλεια που θέλεις να εξαφανίσεις και άφησε το για 15 λεπτά. Επανέλαβε για μερικές μέρες.

Η ασπιρίνη δεν καταπραΰνει μόνο τον πονοκέφαλο αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί τοπικά κατά της ακμής. Ονομάζεται επιστημονικά ακετυλοσαλικυλικό οξύ και η χημική της σύσταση είναι παρόμοια με την πιο δημοφιλή ουσία κατά της ακμής, το σαλικυλικό οξύ. Η τοπική χρήση της ασπιρίνης μειώνει το πρήξιμο και την κοκκινίλα που προκαλούν τα σπυράκια. Λιώσε μια ασπιρίνη και πρόσθεσε λίγες σταγόνες νερό, μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή πάστα. Άπλωσε το μείγμα στην περιοχή με το πρόβλημα για 5-10 λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

Τέλος το έλαιο τεϊόδεντρου το οποίο έχει ισχυρές αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Το έλαιο αυτό βοηθά στην μείωση των ερεθισμών και των σημαδιών, και είναι γνωστό για το βαρύ άρωμα του που θυμίζει ευκάλυπτο. Καθώς η σύνθεση του είναι πολύ δυνατή, μπορείς να διαλύσεις λίγο έλαιο τεϊόδεντρου σε toner. Άπλωσε το με μία μπατονέτα στις περιοχές που χρειάζεται, κάθε βράδυ.