​Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πολύ κοντά στον Λευκό Πύργο, βρίσκεται από το 2009 - σχεδόν κρυμμένο- ένα «στέμμα» πολύ διαφορετικό από τα άλλα. Είναι γεμάτο με «διαμάντια» που μοσχοβολάνε… ένας παραμυθένιος κόσμος αρωμάτων!

stemma.jpgstemma-arxi.jpg

Στο «Stemma», όπως είναι το όνομα του μαγαζιού, βρέθηκα τυχαία, μετά από προτροπή ενός πολύ δικού μου προσώπου, προκειμένου να προμηθευτώ ένα πολύ συγκεκριμένο άρωμα, που υπάρχει σε επιλεγμένα κατ��στήματα στον κόσμο (Ρώμη, Λονδίνο, Μιλάνο, Νέα Υόρκη).

Η εμπειρία ήταν απίθανη! Ήταν σαν κάποιος να με πήγε για λίγο σε αρωματοποιείο της Γαλλίας του 18ου αιώνα, τότε που οι ταλαντούχοι αρωματοποιοί προσπαθούσαν να φτιάξουν ολοένα και καλύτερα αρώματα για να καλύπτουν τις άσχημες μυρωδιές.

movie.jpgpp.jpg

Μπορεί βλέποντας την εξωτερική εικόνα του καταστήματος, να μην φαντάζεσαι τι θα ακολουθήσει, ωστόσο δύο λεπτά στον εσωτερικό χώρο του μαγαζιού, αρκούν για να καταλάβεις γιατί Χολιγουντιανοί σταρ, όπως ο Τζόρτζ Κλούνεϊ και ο Μπράντ Πιτ επιλέγουν αρώματα, που το «Stemma» φέρνει στην Ελλάδα!

stemma-mesa.jpg

Το πιπέρι και το… μπαρούτι που περιείχαν κάποια μπουκαλάκια, μου προκάλεσαν μια πρωτόγνωρη «έκρηξη» των αισθήσεων! Εκείνη την ώρα σκέφτηκα πόσο τυχερές είναι η …Αντζελίνα Τζολί και η Αμάλ Αλαμουντίν, ενώ αμέσως μου γεννήθηκε η επιθυμία να βάλω και εγώ λίγο άρωμα από Χόλυγουντ στην ζωή μου.

Δεν ήξερα τι να πρωτοδιαλέξω! Πούδρα ή Κανέλλα; Βανίλια ή τριαντάφυλλο; Φρεσκάδα λουλουδιών ή μυστήριο μπαχαρικών; Ήθελα αυτό που θέλουν όλες μας, ένα καλό άρωμα με μεγάλη διάρκεια που να μπορώ να το φοράω για χρόνια και να με χαρακτηρίζει!

stemma2.jpgstemma3.jpgstemma4.jpg

Αφού είχα ταξιδέψει νοερά σε… κάστρα, ιππότες, ανάκτορα και κόκκινα χαλιά, και είχα ξεχάσει όλες μου τις έννοιες, ξεκίνησα την κουβέντα με τους ιδιοκτήτες του καταστήματος για να δω τι… κρύβεται πίσω από το όνομα της επιχείρησης τους και τα εξαίσια αρώματα της.

Γιατί είναι άραγε τόσο διαφορετικά από αυτά που βλέπουμε στις διαφημίσεις, τα περιοδικά και στα καταστήματα με καλλυντικά;

«Έμπνευσή μας για το “Stemma”, ήταν το στέμμα που περιβάλλει τον ηλιακό δίσκο -σαν κάτι το μοναδικό- καθώς και το στέμμα ως κορώνα, που δηλώνει μια ξεχωριστή ιδιότητα και κάνει αυτόν που χρησιμοποιεί τα αρώματά μας να “λάμπει” και να ξεχωρίζει ως μοναδικός και ιδιαίτερος. Η διαφορετικότητα και η μεγάλη διάρκεια των αρωμάτων μας από αυτά των ευρέως γνωστών οίκων, έγκειται στα εξής στοιχεία: α) ��ι ιδρυτές των εταιριών είναι οι ίδιοι αρωματοποιοί, καταξιωμένοι στο χώρο της αρωματοποιίας, β) συνθέτουν τα αρώματά τους με παραδοσιακές μεθόδους ακολουθώντας την έμπνευσή τους, χωρίς να περιορίζονται από έρευνες για μέγιστες πωλήσεις, και γ) επιτρέπουν στα αρώματά τους να εξελίσσονται στο χρόνο με διαφορετικό τρόπο από δέρμα σε δέρμα» αποκάλυψαν στο star.gr οι κ.κ. Κλήμης και Χριστόδουλος Χατζημαυρουδής, τονίζοντας ότι στόχος τους είναι να φτιάξουν έναν πιο μυρωδάτο κόσμο, όπου οι αναμνήσεις και τα αισθήματα θα συνδέονται με ένα άρωμα.
stemma6.jpgstemma8.jpgstemma9.jpg
Αν και οι ίδιοι, απέφυγαν να δώσουν λεπτομέρειες για τους διάσημους Έλληνες πελάτες τους, δεν δίστασαν να μοιραστούν μαζί μας μυστικά αστέρων του διεθνούς jet set.

«Ο Μπράντ Πιτ επιλέγει το Musc του αρωματοποιού Lorenzo Villoresi. Πρόκειται για ένα unisex, ξυλώδη, λουλουδένιο άρωμα που κυκλοφόρησε το έτος 1995 και περιέχει γάλβανο, περγαμόντο, κάρδαμο, τριαντάφυλλο, γεράνι, σανδαλόξυλο, κεχριμπάρι, μόσχο, βανίλια, βρύα, δρυό και ροδόξυλο βραζιλίας.Ο Τζόρτζ Κλούνεϊ φοράει την Green Irish Tweed της Creed. Πρόκειται για έναν ξυλώδη μόσχο. Είναι ένα λουλουδένιο ανδρικό άρωμα, που κυκλοφόρησε το έτος 1985. Ο αρωματοποιός αυτού του αρώματος είναι ο Olivier Creed Sixth Generation» είπαν οι κ.κ Κλήμης και Χριστόδουλος Χατζημαυρουδής.

brad.jpggk.jpg

Μάλιστα, όπως είπαν οι ίδιοι, υπάρχουν διασημότητες που κάνουν ειδικές παραγγελίες για τα αρώματα τους, κάνοντας τα έτσι ακόμη πιο σπάνια!

Ο Στίνγκ και η αγαπημένη του Τρούντι, για παράδειγμα για την επέτειό τους παρήγγειλαν ένα ιδιαίτερο musky άρωμα από τον οίκο Lorenzo Villoresi.

sting.jpg

Εν τω μεταξύ, όσο μιλάγαμε, εγώ ανοιγόκλεινα μπουκαλάκια, ενώ ταυτοχρόνως παρατηρούσα τις απίστευτες συσκευασίες που ετοίμαζαν για τους πελάτες τους… Όμορφες χάρτινες κατασκευές, κορδελάκια, και ρομαντικά σταγονόμετρα συνόδευαν το τέλειο δώρο, που θα μπορούσε κανείς να κάνει στο ταίρι του, αλλά και στον ��διο του τον εαυτό!

Αφού έμαθα τα πάντα για τις τιμές, που είναι αρκετά προσιτές, με το πιο οικονομικό άρωμα να ξεκινά από τα 50 ευρώ και το πιο ακριβό να φτάνει περίπου τα 270 ευρώ, εξοπλίστηκα με δεκάδες δείγματα! Ειδικές μπατονέτες και σφραγισμένα καρτελάκια, όλα "ψεκασμένα" με διαφορετικά αρώματα γέμισαν την τσάντα μου! Από τότε έχουν περάσει σχεδόν 60 ημέρες, η τσάντα μου έχει κάνει χιλιάδες χιλιόμετρα και όμως κάθε φορά που την ανοίγω, ζω ξανά και ξανά το παραμύθι, με τον απόλυτο έρωτα, το πάθος, την αγάπη και το ….Stemma!

Happy Valentine’s Day...

Της Άννας Σταματιάδου