Αν θέλεις να αδυνατίσεις κι όλες σου οι προσπάθειες μέχρι τώρα έχουν αποδειχθεί άκαρπες, αυτό το post ήρθε για εσένα! Παρακάτω θα δεις τα do και τα donts μιας δίαιτας���


-Να κάνετε μικρά και συχνά γεύματα!

Ακολουθώντας αυτήν την τακτική, θα ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό σας, θα κάνετε περισσότερες καύσεις και δεν θα πεινάτε. Έτσι, δεν θα είστε επιρρεπείς και σε διατροφικές ατασθαλίες.

-Δίαιτα χωρίς άσκηση, αποτελέσματα δεν φέρνει

Πρέπει να βάλετε στη ζωή σας τη γυμναστική. Η άσκηση 3-4 φορές την εβδομάδα σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή θα αλλάξουν το σώμα σας! Όχι μόνο θα χάσετε πόντους και κιλά, αλλά θα σφίξει και το κορμί σας. Τέλος, θα ζείτε γεμάτοι ευεξία, χωρίς τα νεύρα που προκαλεί η αυστηρή δίαιτα αλλά και η δύσκολη καθημερινότητα.

gui,ti,ryi.jpg

-Να προσέχετε τα νυχτερινά σνακ

Μπορεί στο δείπνο να τρώτε ισορροπημένα, αλλά όταν καθίσετε στον καναπέ και χαλαρώσετε να καταστρέψετε τα πάντα. Για παράδειγμα, αν εκεί που παρακολουθείτε τηλεόραση καταβροχθίσετε και μια σακούλα πατατάκια ή ένα πακέτο με τα αγαπημένα σας μπισκότα. ΛΑΘΟΣ! Μην το κάνετε! Μια καλή λύση είναι να κρύψετε τα παχυντικά σνακ σε μέρος που δεν είναι εμφανές ή αν θέλετε οπωσδήποτε μπισκότο, να φάτε ένα... όχι όλο το πακέτο!

-Μη φοβάστε να σταματήσετε το κάπνισμα

Η διακοπή καπνίσματος είναι ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας. Μην αφήνετε τον φόβο σας για αύξηση βάρους να λειτουργεί κατασταλτικά. Εάν ανησυχείτε ότι κόβοντας το κάπνισμα θα πάρετε κιλά, τότε ξεκινήστε γυμναστική και υιοθετήστε μια υγιεινή διατροφή.

-Να οργανώσετε την κουζίνα σας

Ένα υγιές βάρος επιτυγχάνετε με σωστές αγορές. Χρησιμοποιείστε μια λίστα με ψώνια, ώστε όταν θα πάτε σούπερ μάρκετ να μην κάνετε αυθόρμητες αγορές, οι οποίες συνήθως είναι και θερμιδογόνες. Μη ξεχνάτε ότι τα ανθυγιεινά τρόφιμα βρίσκονται σε προνομιακές θέσεις, για ��α δελεάσουν τον καταναλωτή να τα αγοράσει. Για αυτό πρέπει να είστε αρκετά προσεκτικοί όταν πηγαίνετε για ψώνια.

-Αν μια μέρα υποκύψετε σε μια διατροφική "αμαρτία", μην διακόψετε τη δίαιτά σας

Όταν κάνετε μια δίαιτα, ένα λάθος μπορεί να σας αποθαρρύνει και να χάσετε τον έλεγχο. Όμως, δεν πρέπει να απογοητεύεστε, ακόμα και αν η προηγούμενη νύχτα συνοδεύτηκε από μια διατροφική κραιπάλη. Εξάλλου ένα επεισόδια υπερφαγίας δεν θα καταστρέψει τη προσπάθεια σας για απώλεια βάρους, γι αυτό συνεχίστε την επόμενη μέρα ακάθεκτοι!

-Να πίνετε άφθονο νερό

Οι άνθρωποι μερικές φορές μπερδεύουν τη δίψα με την πείνα. Έτσι μπορεί να καταλήξετε να καταναλώνετε περισσότερες θερμίδες από αυτές που χρειάζεστε, ενώ στη πραγματικότητα απλά... διψάτε. Αν δεν σας αρέσει το νερό προσθέστε μια φέτα λεμόνι, για να του δώσετε γεύση (το λεμόνι βοηθά και στην αποτοξίνωση).

-Κόψτε το αλκοόλ!

Αλκοοόλ και δίαιτα δεν πάνε μαζί. Αμ παρ'όλα αυτά θέλετε να πιείτε κάτι όταν βγείτε, περιοριστείτε σε ένα ποτήρι λευκό κρασί.