​Όταν οι διάσημοι επισκέπτονται ένα ινστιτούτο αισθητικής ή ένα κέντρο νυχιών, ώστε να κάνουν τα «Beauté» τους, εκτός από τις απλές διαδικασίες μανικιούρ –πεντικιούρ (σχήμα νυχιών, καθαρισμός πετσάκια, μασάζ με peeling, ενυδάτωση, βάψιμο) κάνουν και το Spa Μανικιούρ-Πεντικιούρ, το οποίο προσφέρει στα άκρα τους ακόμη περισσότερη θρέψη, ενυδάτωση και λάμψη.

celebrities.jpg

Η θεραπεία παραφίνης χεριών και ποδιών (Paraffin Spa) για παράδειγμα, είναι πολύ σημαντική γιατί ενυδατώνει, προστατεύει το δέρμα και δίνει ένα μεταξένιο αποτέλεσμα, τονώνοντας την αυτ��πεποίθηση.

Ειδικά στους ανθρώπους με προβληματικά νύχια και ταλαιπωρημένο δέρμα, η θεραπεία παραφίνης μπορεί να κάνει θαύματα, καθώς βελτιώνει αισθητά την εικόνα των άκρων και χαρίζει υγεία στα νύχια, γιατί διατηρεί την ευελιξία τους και ενισχύει το δέρμα που τα περιβάλλει.

Επισκεφτήκαμε τα κομμωτήρια «Georges Coiffures» στην Κηφισιά, και είδαμε μέσω της ειδικού Μάρδας Λαλαδάκη, γιατί τελικά οι διάσημοι έχουν στο καρνέ τους πάντα και κάποιο ραντεβού για μια... θεραπεία παραφίνης!

10994924_1389558221363109_8624400454842878339_n.jpgmartha5.jpgkifisia.jpg

Μάρθα Λαλαδάκη

«Πρωτοπόροι οι Γάλλοι»

Η παραφίνη, σύμφωνα με την μανικιουρίστ Μάρθα Λαλαδάκη, είναι ένα μείγμα υδρογονανθράκων, που βρίσκεται στο πετρέλαιο. Για πρώτη φορά απομονώθηκε στις αρχές του 18ου αιώνα και χρησιμοποιήθηκε αρχικά από τους Γάλλους για την επούλωση τραυμάτων και αργότερα από τους Βρετανούς για την θεραπεία ορθοπεδικών παθήσεων.

«Ομορφαίνει εξωτερικά και εσωτερικά τα άκρα»

Δεδομένου ότι η παραφίνη είναι βαριά σε μοριακό βάρος, αυξάνει την παροχή αίματος στην περιοχή που αντιμετωπίζεται και παγιδεύει τη υγρασία στα υποκείμενα στρώματα του δέρματος, έχει την δυνατότητα να μειώσει τον πόνο και την ακαμψία των αρθρώσεων, σύμφωνα με την κα Λαλαδάκη. Στην σημερινή εποχή η παραφίνη χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση πολλών παθήσεων, όπως έκζεμα, τενοντίτιδα, φλεγμονές ψωρίαση κ.α. Στην όψη, η καθαρή παραφίνη είναι άσπρη, ημιδιαφανής ή διαφανής. Τις περισσότερες φορές όμως περιέχει διάφορες χρωστικές και ευχάριστα αρώματα.

«Κρύβει την ηλικία μας»

Πολλοί υποστηρίζουν ότι η ηλικία μιας γυναίκας φ��ίνεται από τα χέρια της! Ε, λοιπόν η παραφίνη μπορεί να ...ξεγελάσει κόσμο, καθώς κάνει τα άκρα μας να φαίνονται πιο νεανικά, πιο υγιή και πιο λαμπερά! Όπως λέει η κα Λαλαδάκη, είναι σημαντικό για την γυναικά να έχει όμορφα, απαλά και περιποιημένα άκρα. «Η θεραπεία παραφίνης χεριών - ποδιών είναι ιδανική για την ενυδάτωση και την προστασία του δέρματος από την γήρανση και τις φακίδες» τονίζει η ίδια στο star.gr.

«Γρήγορα αποτελέσματα χωρίς πόνο»

martha.jpgmartha2.jpgmartha3.jpgmartha4.jpg

Η θεραπεία παραφίνης γίνεται ως εξής: Αφού ψεκάσουμε τα χέρια με αντιβακτηριδιακό σπρέι, τα σκουπίζουμε και τα βυθίζουμε μέσα στην παραφίνη, την οποία η αισθητικός-μανικιουρίστ έχει φροντίσει να λιώσει μέσα σε ειδικό μηχάνημα. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται έως και 3 φορές μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη, παχιά στρώση. Τυλίγουμε την περιοχή (χέρια ή πόδια) με μια μεμβράνη σελοφάν, για να διατηρηθεί σταθερή η θερμοκρασία. Μετά από σχεδόν 15 λεπτά απομακρύνουμ�� την παραφίνη, αρχίζοντας από τον καρπό ή τον αστράγαλο με τη βοήθεια του σελοφάν. Τελειώνουμε την διαδικασία με μια ουδέτερη σε pH, ενυδατική κρέμα.

Καλή Επιτυχία!

Δείτε επίσης

Μάγεψε τα πλήθη με νύχια σου και το 2016-Δείτε το μανό της χρονιάς!