Είναι το κούρεμα που κάνουν οι διάσημες κυρίες, όταν θέλουν να ανανεώσουν το λουκ τους, χωρίς να αλλάξουν χρώμα στα μαλλιά ....

aniston.jpgffa348fb482eb4ca7b76398d4ef70b63.jpgkate.png

Είναι αγαπημένη τάση στο Χόλυγουντ … και πολλές celebrities το επιλέγουν, θέλοντας να εκτοξεύσουν την κώμη τους!

Scarlett-Johansson-Haircut.jpgriana.jpgxomos3.jpg

Οι αφέλειες είναι σαν το… "μαύρο χρώμα" στα ρούχα, δεν φεύγουν ποτέ από τη μόδα! Ειδικά φέτος έχουν την τιμητική τους, με το συγκεκριμένο κούρεμα να πρωταγωνιστεί σε πασαρέλες, περιοδικά και μοδάτα γκαλά!

lopez3.jpgvictoria-beckham-short-pixie-hairstyle-09-682x1024.jpg

lopez.jpgxrono.jpg

Ωστόσο, για πολλές γυναίκες οι αφέλειες είναι ένα συνεχές δίλημμα! Ερωτήσεις όπως «να τις κόψω; θα μου πάνε; μήπως κρύψουν το πρόσωπο μου; πως θα τις μακρύνω;» είναι πολύ συχνές στους κομμωτές από κυρίες που σκέφτονται να αποκτήσουν το συγκεκριμένο λουκ!

Το star.gr με την βοήθεια του hairstylist Χάρη Κατρίτου των κομμωτηρίων "Georges Coiffures" εξασφάλισε απαντήσεις, που θα σε πείσουν να υιοθετήσεις το trend του φετινού χειμώνα!

xx.jpgxxx.jpg

Διευκρίνιση πρώτη: Οι αφέλειες μπορούν να προσαρμοστούν σε όλα τα πρόσωπα! Όπως λέει ο Χάρης, αν έχεις μάγουλα και στρογγυλό πρόσωπο, οι αφέλειες στο πλάι είναι η καλύτερη επιλογή. Αν τώρα λατρεύεις τις ίσιες αφέλειες, κόψε τις πιο μακριές, ώστε να μπλέκονται με τα μαλλιά σου.

Διευκρίνιση δεύτερη: Σύμφωνα με τον Χάρη, οι αφέλειες κρύβουν ατέλειες, αλλά και το... πρόσωπο μας! Γι αυτό, πριν το ψαλίδι καλό είναι να θυμάσαι ότι οι αφέλειες θα καλύψουν το 1/3 του προσώπου σου, με ότι σ��νεπάγεται αυτό!

Διευκρίνιση τρίτη: Οι αφέλειες…. «αγριεύουν» το λουκ μας! Η συμβουλή του Χάρη στις κυρίες που διαθέτουν έντονα χαρακτηριστικά είναι να προσέξουν λίγο περισσότερο στο κούρεμα που θα υιοθετήσουν, ώστε οι αφέλειες να μην τονίσουν πχ την μεγάλη μύτη ή το μακρύ σαγόνι που μπορεί να έχουν! Το μυστικό είναι να επιλέξεις τον κατάλληλο τύπο κουρέματος, για να αναδείξεις τα όμορφα χαρακτηριστικά σου!

Διευκρίνιση τέταρτη: Οι αφέλειες είναι τέλεια επιλογή, όταν δούμε στο μέτωπο μας να κάνουν την εμφάνιση τους οι πρώτες ρυτίδες!

Διευκρίνιση πέμπτη: Λίγο πιο προσεκτικές θα πρέπει να είναι και οι γυναίκες που διαθέτουν μικρό μέτωπο! Σε αυτές τις περιπτώσεις, σύμφωνα με τον Χάρη, το "κλειδί" είναι το κούρεμα να γίνεται λίγο πιο βαθιά στην κορυφή, ώστε κανείς να μην αντιλαμβάνεται την «αδυναμία» σου.

Extra tips

- Να αποφεύγετε προϊόντα που μπορεί να κάνουν λιπαρές τις αφέλειες!
- Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα δυνατό πιστολάκι, μια στρογγυλή βούρτσα ή μια πρέσα
- Μην προσπαθήσετε να κόψετε μόνες σας τις αφέλειες
- Με τσιμπιδάκια, κοκαλάκια, κότσους ή λίγα extensions μπορείτε εύκολα να μακρ��νετε τις αφέλειες

Ότι και αν επιλέξετε, καλή επιτυχία..

Χρόνια Πολλά, όμορφα και λαμπερά!