Για πρώτη φορά στα χρονικά, δόθηκε η ευκαιρία σε 25 ταλαντούχους Έλληνες σχεδιαστές, να συμμετάσχουν σε ένα τριήμερο εκδηλώσεων ώστε να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους σε ευρωπαϊκές επιχειρήσεις στις Βρυξέλλες, ανοίγοντας προοπτικές για μελλοντικές συνεργασίες. ετυξςεξυ.jpg

tyjdtjydsytj.jpg

Η πρωτοβουλία ανήκει σε μια ομάδα Ελλήνων του εξωτερικού που μέσα από το «Α Discovering Network», μιας Μη Κερδοσκοπικης Οργάνωσης, προωθεί ελληνικά προϊόντα στις χώρες της ΕΕ. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα για την ελληνική μόδα που διαπρέπει ακόμα και σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς!

Το τριήμερο εκδηλώσεων κορυφώθηκε με την επίδειξη μόδας σε κεντρικό εκθεσιακό χώρο των Βρυξελλών, όπου έξι Έλληνες σχεδιαστές Βασίλης Ζούλιας, Σοφία Κοκοσαλάκη, Εύη Γκριντέλα-Καραντζά, Zeus and Dione, Χριστίνα Οικονόμου και Στεφανία Φραγκίστα- παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία τις δημιουργίες τους στο βελγικό κοινό και σε επιχειρηματίες από όλη την Ευρώπη!

τρυξετυξ.jpg

Στις εκδηλώσεις περιλαμβάνονταν «δημιουργικές ενημερωτικές επαφές» Ελλήνων και ξένων σχεδιαστών και πληθώρ�� συναντήσεων με Βελγικούς και ευρωπαϊκούς φορείς μόδας , που έχουν στόχο τη δικτύωση και την προώθηση των εξαγωγών της ελληνικής ένδυσης.

φγξφξετυξευξ.jpg

Παράλληλα, οι Έλληνες σχεδιαστές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τη γενική διεύθυνση ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για δυνατότητες σε θέματα χρηματοδότησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

γηξφξ.jpg

Σημειώνεται, ότι τα έσοδα από την επίδειξη μόδας θα διατεθούν σε δύο ομοειδείς φιλανθρωπικούς οργανισμούς το «Κάνε μια ευχή» Ελλάδας και Βελγίου.