​Είναι τα κοσμήματα που βλέπουμε να φορούν οι Έλληνες celebrities, τόσο σε καθημερινές εμφανίσεις τους και κοσμικά events, όσο και εν ώρα εργασίας ή σε φωτογραφήσεις. To star.gr έψαξε και έμαθε ποια είναι η «μανία»: ονομάζεται Minor Sin (= Αφέσιμο Αμάρτημα) και δημιουργός της είναι ο Κωνσταντίνος Γερογιώργος, που μας μίλησε αποκλειστικά!

Τα χ��ιροποίητα κοσμήματα, σε λιτές φόρμες, με μίνιμαλ στοιχεία και ροκ διάθεση, φοριούνται, τόσο από άνδρες, όσο και από γυναίκες, ενώ στα υλικά κατασκευής κυριαρχεί το καθαρό ασήμι, το οποίο, σε κάποια κομμάτια, «δένεται» με μετάξι.

collagecelebrs.jpg

«Τα σχέδια μου αποτελούν απόρροια των εμπειριών μου, καθώς και μιας εσωτερικής αναζήτησης και ενδοσκόπησης. Έχω, επίσης, αντλήσει έμπνευση από τα ταξίδια μου και την παρατήρηση των καθημερινών ανθρώπων, ανδρών και γυναικών, και την έμφυτη τάση μας προς την αμαρτία», εξηγεί ο Κωνσταντίνος στο star.gr, όταν τον ρωτάμ�� για την πηγή της έμπνευσής του.

collagejewels.jpg

Μάλιστα, όταν του επισημαίνουμε τις δυσκολίες της εποχής μας, ο σχεδιαστής δεν δείχνει να πτοείται: «νομίζω πώς, παρά την προφανή επίδραση που είχε στον οικονομικό τομέα, η κρίση οδήγησε σε μια προσωπική δημιουργική έκρηξη, ενδεχομένως και ως τρόπο αντιμετώπισης της πολυδιάστατης (οικονομικής, κοινωνικής αλλά και πολιτισμικής) κρίσης που βιώνουμε».

DinoGero_crop (871x1024).jpg
(Ο δημιουργός των Minor Sin, Κωνσταντίνος Γερογιώργος)

«Θεωρώ ότι η κρίση αποτελεί και μια δημιουργική πρόκληση, κάτι που αποδεικνύεται από την έξαρση νέων ελληνικών brands που πραγματοποιούν αξιόλογη προσπάθεια στον ευρύτερο χώρο της μόδας. Σε καιρό ειρήνης, άλλωστε, δεν δημιουργήθηκε ποτέ τέχνη!», συνεχίζει ο ίδιος, σε ερώτηση για το αν οι νέοι σχεδιαστές, είτε ρούχων, είτε αξεσουάρ, μπορούν να δουλέψουν και να έχουν μέλλον στην Ελλάδα.

collagecelebss.jpg

Έχοντας στη φαρέτρα του την… ψήφο εμπιστοσύνης των Ελλήνων celebrities, αλλά και μεγάλης μερίδας του κοινού, ο Κωνσταντίνος σχεδιάζει τα επόμενα βήματά του. Όπως μας λέει, στα άμεσα σχέδιά του βρίσκεται η προώθηση, σε Ελλάδα και Εξωτερικό, μιας σειράς με μαύρα διαμάντια brilliant περιορισμένων κομματιών, καθώς και η ολοκλήρωση μιας νέας συλλογής ως τις αρχές του 2016!

Όσο για το πώς μπορεί κανείς να δει τις δημιουργίες του και να τις αποκτήσει;
Τα κοσμήματα Minor Sin είναι διαθέσιμα, σε προσιτές τιμές, σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, καθώς και online στο http://www.minorsin.com.

Συνέντευξη: Βαγγέλης Θεοδώρου