​Παρελθόν μετά από 14 ολόκληρα χρόνια αποτελεί για τον Lanvin, o Αlber Elbaz.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του γαλλικού οίκου μόδας, παραιτήθηκε από την θέση του, εξηγώντας με ανακοίνωση του, πως δεν πρόκειται για δική του απόφαση, αλλά για απόφαση των μετόχων της εταιρίας.

spl1135626_005.jpg
«Σε αυτή τη στιγμή της αναχώρησής μου από τον Lanvin, έπειτα από απόφαση της πλειοψηφίας των μετόχων της εταιρείας, θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους εκείνους που εργάστηκαν μαζί μου με πάθος για την αναβίωση του Lanvin τα τελευταία 14 χρόνια. Θα ήθελα να εκφράσω την αγάπη μου προς όλους του υπέροχους συνεργάτες μου στο ατελιέ του Lanvin, οι οποίοι με συντρόφευαν και εμπλούτισαν και ενίσχυσαν τη δουλειά μου. Μαζί αναλάβαμε την δημιουργική πρόκληση που μας παρουσίασε ο Lanvin, αποκαταστήσαμε την λάμψη του και τον ξαναβάλαμε στην θέση που του αρμόζει, ανάμεσα στους πιο πολυτελείς οίκους μόδας της Γαλλίας».

spl1159422_004.jpg
Σύμφωνα πάντως με το WWD (που μετέδωσε πρώτο την είδηση), το τελευταίο διάστημα ο Elbaz ήταν «στα μαχαίρια» με την Shaw-lan Wang (μεγαλομέτοχο του Lanvin) επειδή εκείνος θεωρούσε ότι «η Wang έθετε σε κίνδυνο την εικόνα της μάρκας στην Ασία», κάνοντας λόγο για «έλλειψη στρατηγικής και στοχευμένων επενδύσεων».

Τραγική ειρωνία; Η Wang ήταν εκείνη που είχε προσλάβει τον Elbaz να αναβιώσει τον οίκο, που εκείνη αποκαλούσε «Ωραία Κοιμωμένη».

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ALBER ELBAZ:

Πρόσφατα τιμήθηκε με το βραβείο «Superstar» του Fashion Group International, το οποίο παρέλαβε από την Μέριλ Στριπ.

spl1158410_116.jpg

Μάλιστα η συλλογή του για την Ανοιξη/Καλοκαίρι του 2016 είχε λάβει διθυραμβικές κριτικές, με το έργο του τα 14 χρόνια παρουσίας στον οίκο να ιδιαίτερα αναζωογονητικό και φρέσκο, χωρίς, ωστόσο να του στερεί τον παριζιάνικο γεμάτο φινέτσα αέρα του.

Μην απορήσετε πάντως αν δείτε τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Lanvin να οδεύει προς… Dior μεριά, καθώς κάτι τέτοιο ψιθυρίζουν τα πηγαδάκια της μόδας.