Πότε πρέπει να χτενίζεσαι; Πόσο συχνά να λούζεσαι; Μάθε τα μυστικά των ειδικών για πλούσια μαλλιά, πυκνά και λαμπερά!

Θέλεις όμορφα, γερά, πλούσια μαλλιά; Τότε θα πρέπει να τα φροντίζεις σωστά και να αποφεύγεις μερικά συχνά λάθη που τα αποδυναμώνουν και τα κάνουν θαμπά και εύθραυστα. Εμείς, σου αποκαλύπτουμε όλα όσα πρέπει να προσέξεις!

Κάνε το βράδυ της Κυριακής βραδιά βαθιάς ενυδάτωσης
Βλέπεις την αγαπημένη σου ταινία; Χρησιμοποίησε το χρόνο στον καναπέ για να προσφέρεις θρέψη και ενδυνάμωση στα μαλλιά σου. Λούσου και μετά άπλωσε μία κρέμα για βαθιά ενυδάτωση ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σου. Βγες από το ντους και κάτσε μπροστά στην τηλεόραση για 10-30 λεπτά. “Όσο περισσότερη ώρα αφήσεις το conditioner προτού το ξεβγάλεις, τόσο το καλύτερο”, λέει ο hairstylist Marcus Francis, που έχει δουλέψει με την Kerry Washington.

Παράλειψε το λούσιμο μερικές μέρες την εβδομάδα
Αν μπορείς να χρησιμοποιήσεις ξηρό σαμπουάν αντί για το λούσιμο μέρα παρά μέρα, “τα μαλλιά σου θα είναι πιο απαλά και ορατά πιο λαμπερά και το χρώμα σου θα διαρκέσει περισσότερο”, λέει η colorist Jennifer J.

Μία φορά την εβδομάδα κάνε απολέπιση από το κεφάλι μέχρι τα πόδια
Τρίψε το σώμα σου με ένα scrub που περιέχει ενυδατικά έλαια ή γλυκερίνη. Μετά κάνε στο δέρμα του κρανίου σου ένα καλό εβδομαδιαίο τρίψιμο με τα δάχτυλα την ώρα που λούζεσαι. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν ιδρώνεις περισσότερο και μαζεύεται η λιπαρότητα στο κεφάλι σου. Μπορεί επίσης να συμβάλει στον έλεγχο της πιτυρίδας.