​Καλοκαίρι είναι και τι καλύτερο από το να συνδυάσεις το μαύρισμα σου με το… χρώμα των μαλλιών σου! Ας είμαστε ειλικρινείς όλες το καλοκαίρι θέλουμε να ξανοίξουμε τα μαλλιά μας αλλά δεν ξέρουμε πως… Άλλωστε γιατί να βάψεις τα μαλλιά σου όταν μπορείς να τα ξανοίξεις με υλικά από την κουζίνα σου;

Το star.gr, λοιπόν, σου λέει πως θα πετύχεις το τέλειο ξάνοιγμα με τους παρακάτω τρόπους:

- Μέλι

Ένα καλό trick για να έχεις το ξάνοιγμα που θες χωρ��ς να κολλάς ολόκληρη είναι να αναμείξεις το μέλι σε μια κούπα με νερό ή με ξύδι και να το απλώσεις στα μαλλιά σου! Αφού το κάνεις, πιάσε τα μαλλιά σου με ένα κλάμερ, κάλυψέ τα με ένα σκουφάκι, πέσε για ύπνο και λούσου το επόμενο πρωί.

- Χαμομήλι

Βράσε χαμομήλι και άφησέ το να κρυώσει. Έπειτα, πέρασε τα μαλλιά σου από την ρίζα μέχρι τις άκρες ή μεμονωμένα κάποιες τούφες που θες να ξανοίξουν περισσότερο και βγες στον ήλιο μέχρι να στεγνώσουν τα μαλλιά σου. Ο συνδυασμός χαμομήλι και ήλιος ισούται με σίγουρη επιτυχία! Είναι κάτι που μπορείς να κάνεις και μια μέρα που θα πας για μπάνιο στη θάλασσα.

- Λεμόνι

Φτιάξε το εξής μείγμα: ανάμειξε 1/4 της κούπας ζεστό νερό με μια ολόκληρη κούπα χυμό λεμονιού και πρόσθεσε είτε conditioner είτε κάποιο ενυδατικό λάδι. Ανακίνησε καλά. Έπειτα, ψέκασε όλα τα μαλλιά σου και βγες στον ήλιο. Επανάλαβε την διαδικασία ανά μισή ώρα για ακόμη μεγαλύτερο ξάνοιγμα των μαλλιών σου.

- Κανέλα (για τις καστανές)

Το trick είναι να βρέξεις τα μαλλιά σου και να απλώσεις πάνω τους conditioner ώστε να μπορέσει η κανέλα που θα απλώσεις μετά κατά μήκος να κολλήσει. Κάνε ένα παχύρρευστο μείγμα (σαν πάστα) με κανέλα και ελάχιστο νερό και πέρασέ το καλύπτοντας όλα τα μαλλιά από την ρίζα μέχρι τις άκρες. Μπορείς να αφήσεις το μείγμα όσο θες!

Τι πρέπει να προσέξεις:

- Για να πιάσουν όλα τα παραπάνω στα μαλλιά σου, θα πρέπει η τρίχα σου να είναι απόλυτα φυσική που σημαίνει ότι δεν τα έχεις βάψει.

- Οτιδήποτε χρησιμοποιείς στα μαλλιά σου, από το μέλι μέχρι την κανέλα πρέπει να είναι αραιωμένο με νερό. Ειδικά, το λεμόνι το οποίο είναι πολύ όξινο και από μόνο του θα φθείρει και θα αφυδατώσει την τρίχα.

- Μάσκες! Τα ξανοιγμένα μαλλιά, όπως και όλα τα μαλλιά, δείχνουν ομορφότερα όταν είναι υγιή που σημαίνει ενυδατωμένα!

- Όσον αφορά τη συχνότητα, το χαμομήλι μπορείς να το απλώνεις άφοβα ακόμη και κάθε μέρα ενώ το λεμόνι καλό θα ήταν να το περιορίσεις σε μια φορά την εβδομάδα ή ανά δέκα μέρες.

- Η παραλία είναι η καλύτερη ευκαιρία να ξανοίξεις τα μαλλιά σου. Κάθε φορά, λοιπόν, που πηγαίνεις μην ξεχνάς να παίρνεις μαζί σου το μαγικό μείγμα με λεμόνι ή χαμομήλι. Γι�� τα υπόλοιπα δύο περιόρισε την χρήση τους στο σπίτι!