Εμφανίζονται συνεχώς νέα σπυράκια στο πρόσωπό σου και δεν ξέρεις το λόγο; Παρακάτω θα δεις όλους τους παράγοντες που πιθανόν να είναι υπεύθυνοι για αυτή την έξαρση…
-Ακμή: Θα σας συμβούλευα να επισκεφτείτε έναν δερματολόγο για να σας πει αν έχετε ακμή κι ως εκ τούτου να σας προτείνει μια ειδική αγωγή. Οι εξετάσεις αίματος θα βοηθούσαν επίσης σε μια πιθανή διάγνωση της κατάσταση��.
-Οδοντόκρεμα: Θυμηθείτε να βουρτσίζετε τα δόντια σας πριν πλύνετε το πρόσωπό σας. Πολλά από τα συστατικά της οδοντόκρεμας (baking soda, φθόριο, μενθόλη κ.α.) ευθύνονται για σπυράκια που τυχόν βγαίνουν στα σημεία γύρω από τα χείλη.
-Προϊόντα μαλλιών: Τα συστατικά που κάνουν το σαμπουάν σας να αφρίζει, όπως το θειικό νάτριο, είναι πολύ πιθανόν να μείνουν στο πρόσωπό σας και να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες για την ύπαρξη και επιβίωση μικροβίων. Γι’ αυτό καλό είναι αφού τελειώσετε με το λούσιμο, να πλύνετε καλά και το πρόσωπό σας. Επίσης είναι πιθανό τα σπυράκια που εμφανίζονται γύρο από το στεφάνι των μαλλιών να οφείλονται στα hairstyling products.
ghj,ghj,ghj,.jpg
-Μαξιλαροθήκη: Οι κρέμες, τα serums αλλά και τα φυσικά έλαια του προσώπου μένουν στο μαξιλάρι την ώρα που κοιμάστε. Φυσικά, εκτός από το πρόσωπο, στο μαξιλάρι ακουμπούν και τα μαλλιά. Έτσι είναι σημαντικό να αλλάζετε τη μαξιλαροθήκη 1-2 φορές την εβδομάδα και στο μεσοδιάστημα να γυρνάτε το μαξιλάρι από την άλλη μεριά.
-Γυαλιά ηλίου και τεχνολογικά αξεσουάρ: Είναι αντικείμενα χωρίς τα οποία δεν μπορούμε να περάσουμε ούτε μία ώρα. Τα γυαλιά ηλίου, τα ακουστικά, το κινητό και πολλά άλλα αποτελούν πηγές μικροβίων με αποτέλεσμα να είναι υπεύθυνα για τα ανεπιθύμητα σπυράκια στο πρόσωπο.
-Πινέλα μακιγιάζ: Τα πινέλα μακιγιάζ πρέπει να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται συχνά. Η σκόνη και τα μικρόβια που υπάρχουν στο νεσεσέρ ή όπου αλλού αποθηκεύουμε τα πινέλα, βάζοντας ρουζ, πούδρα ή οτιδήποτε μεταφέρονται πολύ εύκολα σε όλο το πρόσωπο.