Επειδή δεν είναι καιρός για περιττά έξοδα και σπατάλες σε ακριβές κρέμες και καλλυντικά κατά των ρυτίδων, ήρθε η ώρα να σας πούμε κάποια tips που θα συμβάλλουν στην εξαφάνισή τους ανέξοδα και με φυσικό τρόπο!

Εφαρμόστε μία ή και τις δύο παρακάτω DIY συνταγές και σύντομα τα αποτελέσματα θα είναι εμφανή.

1. Υλικά: Λεμόνι- Ζάχαρη- Ελαιόλαδο
Ανακατέψτε ένα κουταλάκι ελαιόλαδου με ίση ποσότητα από χυμό λεμονιού. Προσθέστε μισό κουταλάκι ζάχαρη και ανακατέψτε καλά. Για να καταπολεμήσετε τις ρυτίδες με φυσικό τρόπο, απλώστε το μείγμα απευθείας στο πρόσωπο με κυκλικές κινήσεις για περίπου ένα λεπτό. Στη συνέχεια πλυθείτε με χλιαρό νερό και σκουπιστείτε χωρίς να τρίβετε την πετσέτα στο πρόσωπό σας.

Τα λεμόνια είναι πλούσια σε κιτρικό οξύ και, όταν συνδυάζονται με τη ζάχαρη, λειτουργούν μαζί ως ένα ήπιο προϊόν απολέπισης. Αυτό καταπολεμάει τις ρυτίδες επειδή αφαιρεί την λεπτή επίστρωση νεκρού δέρματος από την επιφάνεια της επιδερμίδας. Το ελαιόλαδο περιέχει αντιοξειδωτικά που ενυδατώνουν την ξηρή, κατεστραμμένη, ερεθισμένη επιδερμίδα. Επαναφέρει την χαμένη υγρασία του δέρματος, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρχουν λιγότερες ρυτίδες.

2. Υλικά: Τομάτα- Αλάτι
Κόψτε μια ώριμη τομάτα σε φέτες και βάλτε αλάτι στην κάθε της πλευρά. Ακουμπήστε τις στο πρόσωπό σας και κάντε απαλές επαλείψεις για περίπου ένα λεπτό.

Οι τομάτες περιέχουν λυκοπένιο, το οποίο προστατεύει το δέρμα από την ηλιακή ακτινοβολία. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να λιώσετε τις τομάτες και το αλάτι να κάνει το μείγμα ιδανικό για απολέπιση. Επίσης μπορείτε να θερμάνετε λίγο το μείγμα προτού το απλώσετε στο πρόσωπό σας, επειδή όταν θερμανθεί, το λυκοπένιο απορροφάται ευκολότερα από το δέρμα.
Η τομάτα επίσης εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες, βοηθάει στην καλύτερη υγεία των δερματικών κυττάρων και ανεβάζει τα επίπεδα κολλαγόνου.