Όλες οι γυναίκες επιθυμούν ένα καθαρό και λαμπερό πρόσωπο, χωρίς σπυράκια, σημάδια και ρυτίδες. Για το λόγο αυτό, δεν είναι λίγες εκείνες οι οποίες (δικαίως) δίνουν μεγάλη σημασία στη καθημερινή περιποίηση του προσώπου τους. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά λάθη που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες και φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα στην υγιεινή της επιδερμίδας.

#1.Όλα ξεκινούν από τον καθαρισμό. Οι πιο πολλές χρησιμοποιούν αλκαλικά προϊόντα. Τα συγκεκριμένα αφυδατώνουν το δέρμα και δεν απομακρύνουν εντελώς τους ρύπους, το καυσαέριο και το makeup. Καλό είναι να προτιμάτε προκαθαριστικά λαδάκια, τα οποία μπορείτε εν συνεχεία να αφαιρέσετε με γαλάκτωμα ή με σαπούνι με ουδέτερο ph αν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο ή/και ξηρό.

#2.Άλλο ένα λάθος που γίνεται συχνά είναι η υπεραπολέπιση. Εάν έχετε ξηρή επιδερμίδα αποφύγετε το peeling τριβής. Προτιμήστε ήπιας μορφής απολεπιστικό και αμέσως μετά εφαρμόστε ενυδατική μάσκα.

#3.Μην ξεχνάτε το αντιηλιακό, όχι μόνο την καλοκαιρινή περίοδο, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Μην ξεχνάτε: Δέχεστε ακτινοβολία όλες τις μέρες του χρόνου, είτε έχει συννεφιά, είτε έχει ήλιο.

#4. Τέλος, ποτέ δεν πρέπει να κοιμάστε με βρόμικο δέρμα. Οι πόροι του δέρματος φράζουν, μπλοκάρουν οι αποτοξινωτικές λειτουργίες του οργανισμού και αναπτύσσονται ευκολότερα τα σπυράκια.