Όλες οι γυναίκες απολαμβάνουμε την έκθεσή μας στον ήλιο για δύο απλούς λόγους. Αφενός, αποκτούμε ηλιοκαμένη επιδερμίδα κι αφετέρου προσλαμβάνουμε βιταμίνη D, η οποία με τη σειρά της προκαλεί έκκριση ενδορφίνων (γνωστές και ως ορμόνες της χαράς).

Ωστόσο, η υπέρμετρη έκθεσή μας στον ήλιο εγκυμονεί κινδύνους. Συγκεκριμένα, μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του δέρματος, αλλά και να μας οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση. Για το λόγο αυτό, η χρήση αντηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας είναι απαραίτητη τόσο κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όσο και του καλοκαιριού.

teuktuktuk.jpg
Οι περισσότερες όμως, κάνουμε λάθη σε ό,τι αφορά το αντηλιακό μας. Λάθη τα οποία κοστίζουν! Γι’ αυτό, κρίνεται απαραίτητο να τους ρίξτε μια ματιά και να προσπαθήσετε να τα αποφύγετε…

1). Δεν βάζετε αρκετό αντηλιακό: Απλώστε μια γενναία ποσότητα στο σώμα σας και μην ξεχάσετε το πρόσωπο. Το να βάλετε λιγότερο δεν σημαίνει πως θα καείτε από τον ήλιο αλλά καλό θα ήταν να ενυδατώνετε το σώμα σας και να προστατεύετε το δέρμα σας.
2).Ξεχνάτε να βάλετε δεύτερη φορά: Το να απλώσετε μια φορά αντηλιακό δεν είναι αρκετό. Ιδρώνοντας και κάνοντας μπάνιο αυτό φεύγει. Μην βαριέστε και βάλτε ακόμα μία φορά.
3).Αγοράζετε λάθος δείκτη προστασίας: Όταν βγαίνετε για πρώτη φορά στον ήλιο το λάδι με 0-10 δείκτη προστασίας δεν είναι και το καλύτερο. Προτιμήστε αναλόγως την επιδ��ρμίδα σας 20 ή 30 δείκτη και μετά απλώστε και το λάδι σας.
4).Δεν απλώνετε καλά το σπρέι: Πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν το σπρέι για ευκολία, θεωρώντας πως δεν χρειάζεται να το απλώσουν. Έτσι, αφήνουν μέρη του σώματός τους χωρίς προστασία.
5).Δεν βάζετε κάθε μέρα κι ας μην πάτε στην παραλία: Οι περισσότεροι νομίζουν λανθασμένα πως το αντηλιακό είναι μόνο για την θάλασσα. Κι όμως ακόμα και στη δουλειά σας ο ήλιος περνάει από τα παράθυρα και καλό θα είναι να μην βάζετε το δέρμα σας σε κίνδυνο.
6).Ξεχνάτε κάποια μέρη του σώματος: Αναρωτηθείτε σε ποια μέρη του σώματός σας βάζετε αντηλιακό. Χέρια, πόδια, πρόσωπο. Η πλειονότητα ξεχνάει να βάλει σε βασικά μέρη όπως τα αυτιά, τα χείλη και το πέλμα. Ακόμα και τα μαλλιά χρειάζονται προστασία από τον ήλιο και την θάλασσα. Για αυτά, προτιμήστε ένα αντηλιακό λάδι που θα τα μαλακώσει και θα τα προστατέψει από τον ήλιο.