Το καλοκαίρι πια είναι προ των πυλών (ω,ναι!) και οι περισσότερες γυναίκες έχουν ήδη εκφράσει την επιθυμία τους να αποκτήσουν μαυρισμένη επιδερμίδα. Είναι άλλωστε γνωστό, ότι όλες είμαστε ομορφότερες όταν μαυρίζουμε.
Τι πρέπει να ξέρετε εσείς που ξεκινήσατε ήδη τα μπάνια ή έστω την ηλιοθεραπεία;
-Αρχικά, πριν από την έκθεση στον ήλιο (στη παραλία ή στο solarium, το οποίο βέβαια ΔΕΝ συνιστούμε), κρίνεται σκόπιμο να κάνετε απολέπιση. Το scrub το προηγούμενο βράδυ, θα ανοίξει τους πόρους του δέρματός σας και έτσι θα μαυρίσετε ευκολότερα.
-Δεν χρειάζεται να βάζετε μαυριστικά λάδια για να μαυρίσετε. Ακόμα και με το αντιηλιακό, το δέρμα εκκρίνει μελανίνη, ενώ παράλληλα προστατεύεται και από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου.
-Αντί να «ψή��εστε» στον ήλιο για να μαυρίσετε, μπορείτε να αρχίσετε να καταναλώνετε τροφές που βοηθούν στην όλη διαδικασία. Καταναλώστε λοιπόν τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Α, προβιταμίνη Α ή βήτα καροτίνη που αυξάνουν την παραγωγή της μελανίνης και έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Τέτοιες τροφές είναι το καρπούζι, το πεπόνι, τα βερίκοκα, τα ροδάκινα, τα καρότα, τα σπανάκι, τα αυγά, τα ψάρια και το ελαιόλαδο.
-Τέλος, αν δεν θέλετε να μπείτε ακόμα στη διαδικασία μαυρίσματος, μπορείτε να χρησιμοποιείτε την αγαπημένη terracotta σε πρόσωπο, λαιμό και χέρια για ένα εφέ… μαυρίσματος! Για το σώμα πάλι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε bronze κρέμες που κυκλοφορούν στο εμπόριο σε πολύ προσιτές τιμές!