Όσο μεγαλώνουμε είναι γνωστό ότι μειώνεται η ποσότητα κολλαγόνου στο δέρμα μας. Γιατί είναι απαραίτητο το κολλαγόνο; Γιατί οι ίνες του κολλαγόνου και της ελαστίνης είναι υπεύθυνες για την διατ��ρηση της σφριγηλότητας, της υγιούς εικόνας, του γεμίσματος και της νεανικής υφής του προσώπου γενικότερα.

Τι κάνουμε λοιπόν όταν δημιουργούνται ρυτίδες στο πρόσωπό μας ως απόρροια αυτής της έλλειψης κολλαγόνου; Εκτός του ότι υιοθετούμε κάποιες καθημερινές συνήθειες που μας ομορφαίνουν (όπως πχ υγιεινή διατροφή, άσκηση, μείωση του αλκοόλ και κόψιμο τσιγάρου), στρεφόμαστε και σε μερικές γρήγορες επεμβάσεις που υπόσχονται να μειώσουν τα σημάδια του χρόνου από το πρόσωπό μας. Ποιες είναι αυτές; Ρίξτε μια ματιά παρακάτω…

-Laser – Σύσφιξη προσώπου: Αρκετά laser βοηθούν στην σύσφιξη τους δέρματος μέσα από την αναδιοργάνωση του κολλαγόνου και ελαστίνης. Τέτοιες μορφές laser είναι το IPL όπου είναι υψηλής θερμότητας laser ή τα κλασσικά laser Resurfacing με ήπια η εντονότερη θερμική βλάβη στο πρόσωπο. Μειονέκτημα αυτής της θεραπείας είναι η ανάγκη επαναληπτικών συνεδριών για το επιθυμητό αποτέλεσμα.
-Microdermabration – Μικροαπόξεση προσώπου: Η μέθοδος αυτή βοηθάει στην απομάκρυνση όλων των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας και ταυτόχρονα στην εναπόθεση σμήγματος του δέρματος με σκοπό την λάμψη και την ήπια σύσφιξη.
-Botox: Χρήση botox για άμεση, γρήγορη και αποτελεσματική απομάκρυνση ρυτίδων του άνω προσώπου ( μέτωπο, περιοφθάλμιας χώρας, φρυδιών). Η χρήση του botox πέραν της άμεσης δράσης των 4-6 μηνών έχει και μακροπρόθεσμα οφέλη βελτίωσης ρυτίδων και του κολλαγόνου, τα οποία αναστέλλουν την καταστροφή και εναπόθεση καινούριου κολλαγόνου.
-Ενέσεις υαλουρονικού οξέως: Οι ενέσεις υαλουρονικού οξέως για γέμισμα βαθιών ρυτίδων προσώπου όπως είναι (ρινοπαρειακή, μεσόφρυο κ.λ.π. ), γέμισμα ζυγωματικών και ανόρθωση χειλιών όπως και αντιμετώπιση των ρυτίδων γύρω από τα χείλη.
-Μεσοθεραπεία με υαλουρονικό οξύ: Με πολλαπλές νύξεις στο πρόσωπο γίνεται έγχυση υγρής μορφής υαλουρονικού οξέως. Η θεραπεία γίνεται επιφανειακά στο δέρμα για ενυδάτωση και βελτίωση των ρυτίδων.