Από τους πιο δύσκολους τύπους επιδερμίδας είναι η λιπαρή. Οι περισσότερες γυναίκες ψάχνουν ανελλιπώς τον τρόπο που θα τις βοηθήσει να καταπολεμήσουν αυτή τη λιπαρότητα. Ε λοιπόν, υπάρχουν τρόποι και μάλιστα φυσικοί που μπορείτε να εφαρ��όσετε στο σπίτι και που υπόσχονται να βελτιώσουν την κατάσταση της επιδερμίδας σας αν και εσείς έχετε λιπαρό δέρμα!
1.Καταρχάς, το συχνό πλύσιμο του προσώπου δεν είναι και η καλύτερη ιδέα αν διαθέτετε τον συγκεκριμένο τύπο δέρματος. Αντί να πλένετε πολλές φορές την ημέρα το πρόσωπό σας με νερό χρησιμοποιείστε καλύτερα κάποιο καθαριστικό προσώπου με βάση gel.
2.Μία αρκετά αποτελεσματική λύση είναι οι DIY μάσκες προσώπου. Κατά της λιπαρότητας αρκετά ευεργετική είναι η μπανάνα και το μέλι.
3.Επίσης, άκρως απαραίτητη είναι απολέπιση, η οποία θα πρέπει να γίνεται μία με δύο φορές την εβδομάδα. Το πρόσωπο σας σίγουρα θα δείχνει πιο λείο και καθαρό. Δοκιμάστε να φτιάξετε το δικό σας scrub ανέξοδα και απλά, χρησιμοποιώντας μόνο μέλι και ζάχαρη!
4.Πολλές γυναίκες έχουν τη λάθος εντύπωση πως η ενυδατική κρέμα συμβάλλει ακόμα περισσότερο στη λιπαρότητα του δέρματος, αυτό είναι μύθος. Καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε ενυδατική σε καθημερινή βάση. Καλή επιλογή είναι ένα προϊόν που περιέχει ταλκ.
5.Τέλος, η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο για την επιδερμίδα. Επιλέξτε τροφές που περιέχουν αντιοξειδωτικά, όπως το μαρούλι, το σπανάκι, το πορτοκάλι, τα βατόμουρα. Επίσης, κατα��αλώστε τρόφιμα πλούσια σε ωμέγα-3, όπως τα αμύγδαλα.