Το makeup είναι ρουτίνα για τις περισσότερες γυναίκες. Έχει γίνει απαραίτητο για κάθε τους εμφάνιση. Από το πρωί μέχρι το βράδυ και για όλες τις περιστάσεις, οι γυναίκες δεν μπορούν χωρίς αυτό. Μερικές φορές όμως, κάνουν ορισμένα λάθη –τα οποία θα δείτε παρακάτω- που τις κάνουν εν τέλει να μοιάζουν με… καρνάβαλους!

1.Έντονα μάτια- Έντονα χείλη: Ένα συχνό λάθος που κάνουν οι περισσότερες είναι ότι μακιγιάρουν έντονα τα μάτια τους και τα χείλη τους. Αυτό κάνει το makeup φορτωμένο και το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου κολακευτικό. Προτιμήστε να τονίσετε μία από τις δύο περιοχές.

2.Υπερβολική μάσκαρα: Σπανίως χρειάζεται να βάζετε πολλές στρώσεις μάσκαρας στις βλεφαρίδες σας. Τοποθετείστε λιγότερη ποσότητα για να αποκτήσετε σαγηνευτικό »βλέμμα ελαφιού.» Η έντονη μάσκαρα κάνει τις βλεφαρίδες να κολλάνε μεταξύ τους δίνοντας ένα πολύ κακό αποτέλεσμα.

ynteyntyntn.jpg

3.Περίγραμμα χειλιών σε διαφορετική απόχρωση από το κραγιόν: Μία συνήθεια που την είχαν κυρίως οι γυναίκες της δεκαετίας του 1990 και έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Χρησιμοποιήστε ίδια απόχρωση περιγράμματος με το lipstick. Χαρίζει βάθος σ��α χείλη και τους δίνουν καλύτερο σχήμα.

4.Φανταχτερή σκιά: Άλλη μία επιλογή που θυμίζει περασμένες δεκαετίες. Το αποτέλεσμα σχεδόν πάντα καταλήγει κιτς. Προτιμήστε σκιές σε παστέλ αποχρώσεις.

5.Πολύ ανοιχτή βάση makeup: Η βάση είναι απαραίτητη για το καθημερινό makeup. Για αυτό τον λόγο χρησιμοποιήστε τόνους που ταιριάζουν στον τύπο του δέρματος σας. Αποφύγετε τους πολύ πιο ανοιχτούς τόνους από την απόχρωση της επιδερμίδας . Το δέρμα σας δεν θα φαίνεται υγιές και ζωντανό.