​Είτε για να βγάλεις το υπόλοιπο του Χειμώνα, είτε για την επόμενη σεζόν, το να αγοράσεις ένα παλτό είναι μία από τις ευκαιρίες αυτής της περιόδου, δεδομένου και των εκπτώσεων που διαρκούν μέχρι το τέλος του μήνα!

Το star.gr παρουσιάζει τα 6 tips που κάθε άνδρας πρέπει να γνωρίζει για να επιλέξει σωστά το παλτό του.

1. Τα κουμπιά

Μπορεί στην αγορά να κυκλοφορούν σπουδαία παλτό με μόλις δύο κουμπιά (αναδεικνύουν ωραία το κουστούμι με την γραβάτα ή το κασκόλ σου), ωστόσο, καλό θα είναι να αγοράσεις ένα που κουμπώνει μέχρι επάνω. Εξάλλου, ποιος θέλει να κυκλοφορεί με ένα τεράστιο V στο στέρνο μέσα στο κρύο;

2. Οι διαστάσεις

Για να επιλέξεις το παλτό στο σωστό μέγεθος, ΜΗΝ το δοκιμάσεις πάνω από πουκάμισο! Ο κανόνας λέει ότι πρέπει να προβάρεις το παλτό πάνω από σακάκι και να κοιτάξεις ότι κουμπώνει, αφήνοντας ελάχιστα περιθώρια! Το μήκος του πρέπει να ξεπερνά κατά μία παλάμη το σακάκι σου, εκτός κι αν επιλέξεις κάποιο πολύ μακρύ.

3. Το κατάλληλο υλικό

Μην παρασύρεσαι από υφάσματα τύπου fleece κι ας είναι αντιανεμικά και αντιιδρωτικά. Πρ��τίμησε παλτό από μαλλί, ή, εναλλακτικά, από κασμίρι. Το μάλλινο παλτό είναι ζεστό και θα σου κρατήσει χρόνια, ενώ το κασμιρένιο είναι ακριβό και ιδανικό για grande και όχι καθημερινές εμφανίσεις. Επίσης, το δερμάτινο παλτό είναι «τσουχτερό» και η δερματίνη δεν είναι και ό,τι πιο στυλάτο ή πρακτικό.

4. Το… περιεχόμενο

Προτίμησε παλτό που θα έχει φόδρα εσωτερικά, σε όλου του το μήκος! Με την φόδρα το παλτό «κάθεται» πιο σωστά πάνω στα ρούχα σου και διευκολύνει τις κινήσεις, καθώς δεν τρίβονται μεταξύ τους τα υφάσματα.

5. Τα πέτα

Επίλεξε παλτό με πέτα σε ικανοποιητικό πλάτος και όχι εκείνα που έχουν «υφασματάκια» μερικών πόντων. Το πλατύ πέτο, αφενός θα σε «ενισχύσει» στο κρύο, αφετέρου, κάνει το παλτό πιο «κλασσικό».

6. Το χρώμα

Όσο κι αν σε εντυπωσιάζουν τα χρωματιστά παλτό της σεζόν, προτίμησε μαύρο, σκούρο γκρι ή καφέ – καμηλό, που συνδυάζονται ευκολότερα με τα υπόλοιπα ρούχα σου! Αν είσαι… large τύπος και μπορείς να αγοράσεις δύο παλτό, διάλεξε το δεύτερο σε μελιτζανί, σκούρο μπλε ή σκωτσέζικο καρό (ταρτάν).