​Η Κλεοπάτρα ζητούσε επίμονα από τον αγαπημένο της Μάρκο Αντώνιο να κατακτήσει τη Νεκρά Θάλασσα, για να μπορεί να κάνει χρήση των «μαγικών» φίλτρων ομορφιάς που διέθετε η περιοχή. Η Βασίλισσα του Σαββά γνώριζε και αυτή τις ευεργετικές ιδιότητες της λάσπης αργίλου και δεν έχανε ευκαιρία να τη χρησιμοποιεί στο πρόσωπο, το σώμα, ακόμα και στα μαλλιά της. Σήμερα, η τονωτική και αναζωογονητική δύναμη αυτού του φυσικού υλικού είναι ευρύτατα διαδεδομένη.

Τι είν��ι όμως ακριβώς η άργιλος και από πού αντλεί τις εκπληκτικές καλλυντικές ιδιότητές της; Ποιες γυναίκες πρέπει να προτιμούν μάσκα με άργιλο και τι πρέπει να γνωρίζεις πριν την τοποθετήσεις στο δικό σου πρόσωπο;

Σε όλες αυτές τις ερωτήσεις σου απαντάμε παρακάτω…

Η ιδέα για χρήση αργίλου ή λάσπης για θεραπείες του δέρματος δεν είναι καινούρια. Η λάσπη πάντοτε θεωρούταν ότι έχει «θαυματουργές ιαματικές ιδιότητες». Μπορεί η λάσπη να μην είναι θαυματουργή, όμως, όπως και η άργιλος έχει κάποιες ιδιότητες που βοηθούν το δέρμα. Το πιο κοινό είδος αργίλου που χρησιμοποιείται στις μάσκες προσώπου είναι η καολίνη ή λευκή άργιλος. Η καολίνη είναι γνωστή για την ιδιότητα της να απορροφά το σμήγμα και να ε��υδατώνει ταυτόχρονα το δέρμα, αφήνοντας το απαλό. Η καολίνη συνδυάζεται με νερό και πηκτικές ουσίες για να βελτιώνεται η υφή του προϊόντος.

Ποιες πρέπει να τις χρησιμοποιούν: Καθώς η καολίνη απορροφά το σμήγμα, οι μάσκες αργίλου είναι καλύτερες για γυναίκες με λιπαρό δέρμα, ή με επιδερμίδα επιρρεπή στην ακμή. Η καολίνη εκτός από το γεγονός ότι απορροφά τη λιπαρότητα, έχει και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, βοηθώντας έτσι στην καταπολέμηση της ακμής.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα: Παρά το γεγονός ότι ο άργιλος απορροφά τέλεια την λιπαρότητα, μερικές φορές μπορεί να δημιουργήσει ξηρότητα. Οι γυναίκες με ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα πρέπει να αποφεύγουν τέτοιου είδους μάσκες. Αλλά και οι γυναίκες με λιπαρό δέρμα πρέπει να τις χρη��ιμοποιούν περιστασιακά, καθώς η συχνή χρήση μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς στην επιδερμίδα. Θυμήσου ότι λίγη λιπαρότητα είναι καλή για την επιδερμίδα - δεν πρέπει να την αφυδατώσεις εντελώς!

Extra Tip: Θυμήσου να ακολουθήσεις τις οδηγίες και να μην αφήσεις τη μάσκα περισσότερη ώρα από όση προτείνεται γιατί θα καταλήξεις με αφυδατωμένο και ερεθισμένο δέρμα.