​Ανήκεις σε εκείνους που κάθε χρόνο τέτοια εποχή βλέπουν τα χέρια τους να σκάνε, να βγάζουν φουσκάλες και να κοκκινίζουν;

Το star.gr σου έχει απλά tips για να προστατεύσεις το δέρμα σου από το κρύο!

1. Φόρεσε γάντια: μην βγαίνεις έξω χωρίς γάντια. Προτίμησε τα δερμάτινα, καθώς το μαλλί δεν είναι ό,τι καλύτερο για το σκασμένο δέρμα.

2. Προσοχή στο νερό: απέφυγε να πλένεις τα χέρια σου, τόσο με κρύο, όσο και με πολύ ζεστό νερό και να τα στεγνώνεις πολύ καλά. Επίσης, φόρα γάντια όταν πλένεις τα πιάτα.

3. Σπιτική κρέμα περιποίησης no1: βράσε 2 κουταλιές ελαιόλαδο, 3 κουταλιές κερί μέλισσας (θα το βρεις σε φαρμακεία και καταστήματα με βιολογικά είδη) και μια χούφτα δενδρολίβανο σε πολύ χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. Σούρωσε το μείγμα και, ενώ είναι ακόμα ζεστό, πρόσθεσε 8 κουταλιές ροδόνερο.

4. Σπιτική κρέμα περιποίησης no2: αν έχει ήδη σκάσει το δέρμα σου, ζέστανε ένα ποτήρι γάλα και βύθισε σε αυτό τα χέρια σου για λίγα λεπτά!

5. Σπιτική κρέμα περιποίησης no3: ανακάτεψε μία κουταλιά μέλι και μια κουταλιά ελαιόλαδο. Άπλωσε το μείγμα στα χέρια σου, φόρεσε πλαστικά γάντια κουζίνας και περίμενε 30 λεπτά.

ΠΡΟΣΟΧΗ: αν παρατηρήσεις στα χέρια σου χιονίστρες (μικρές κοκκινίλες που προκαλούν φ��γούρα, αίσθηση καψίματος και πρήξιμο) οι οποίες δεν υποχωρήσουν μετά από δέκα μέρες, απευθύνσου στον γιατρό!