​Θέλεις να φαίνεσαι λαμπερή και όμορφη χωρίς να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη και να αγοράσεις μία ακριβή κρέμα ή μάσκα;

Τώρα μπορείς να τη φτιάξεις μόνος σου εύκολα και ανέξοδα χρησιμοποιώντας υλικά που ήδη έχεις στο ντουλάπι σου.

Ποιος λοιπόν δεν έχει ένα στραγγιστό γιαούρτι λίγο μέλι και λίγο λεμόνι; Αυτή λοιπόν είναι η πρώτη μάσκα που σας προτείνουμε.

1.Μάσκα με γιαούρτι, λεμόνι και μέλι: Βάλε σε ένα μπλέντερ το γιαούρτι, ρίξε μία κουταλιά της σούπας μέλι και 2-3 σταγόνες λεμόνι και όταν τα ανακατέψεις θα έχεις το τέλειο μίγμα. Μετά άπλωσέ το στο πρόσωπό σου, άστο για λίγα λεπτά και ξέπλυνέ το με χλιαρό νερό.

2.Μάσκα με φράουλες και γάλα: Οι φράουλ��ς δε χρησιμεύουν μόνο ως επιδόρπιο αλλά μπορούν να γίνουν και σύμμαχοι για μία λεία επιδερμίδα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να της αναμίξετε με λίγο γάλα στο μπλέντερ και να απλώσετε το μίγμα στο πρόσωπό σας.

3. Μάσκα με μέλι και ταχίνι: Σε μπεν μαρί ζέστανε λίγο το μέλι. Μετά αφαιρέστε το από τη φωτιά και προσθέστε το ταχίνι και ανακάτεψε μέχρι τα δύο υλικά να γίνουν ένα. Μόλις η μάσκα κρυώσει λίγο, βάλτε τη στο πρόσωπο και λαιμό σας. Κατά προτίμηση αφήστε την για τουλάχιστον 10 λεπτά και μετά ξέβγάλτε την με χλιαρό ή με κρύο νερό εναλλάξ μία με χλιαρό και μία με κρύο νερό. Θα δεις τη διαφορά από την πρώτη κιόλας χρήση.

4. Μάσκα κρέμας γάλακτος και baking soda: ανακατέψτε σ ’ένα μπολ μία κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος, 1 κουταλιά της σούπας μέλι και 1 γραμμάριο Baking Soda. Όταν το μίγμα γίνει ένα απλώστε το στο πρόσωπό σας, αφήστε το δέκα λεπτά και ξεπλύνετε το με χλιαρό νερό.