​Σε πολλές από τις εκφράσεις μας συμμετέχει πολύ ενεργά η θέση και το σχήμα των φρυδιών μας. Από τη θέση των φρυδιών μπορούμε να καταλάβουμε τη χαρά, το γέλιο, την αγωνία, το θυμό, τον ενθουσιασμό ή την αμηχανία.

Το μετωπιαίο λίφτινγκ ή ανόρθωση φρυδιών αποτελεί μία επέμβαση που μπορεί να γίνει μόνη της ή σε συνδυασμό με άλλες επεμβάσεις.

Εάν τοποθετήσουμε τα δάκτυλά μας στο μέτωπο και τραβήξουμε το δέρμα προς τα επάνω, μπορούμε να έχουμε μία ιδέα του τι μπορούμε να επιτύχουμε με αυτή την διαδικασία.

Όπως είπε στο star.gr, ο πλαστικός χειρουργός Αθανάσιος Χριστόπουλος, μπορούμε να ανορθώσουμε τα φρύδια αλλά και να βελτιώσουμε τις οριζόντιες και κάθετες ρυτίδες στο μέτωπο, ανάμεσα στα φρύδια ή ακόμα και στο πλάγιο μέρος των ματιών. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μέθοδοι προκειμένου να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα.

Τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τον κ.Χριστόπουλο, συνηθίζεται όλο και περισσότερο το ενδοσκοπικό λίφτινγκ.

Πως γίνεται

Με την χρήση τεχνικών και εργαλείων που ως σκοπό έχουν την μείωση των τομών σε πολύ μεγάλο βαθμό. Αυτές εκτός του ότι βρίσκονται μέσα στα μαλλιά, είναι και πολύ μικρές, πράγμα που τις καθιστά ασήμαντες. Κατά την διάρκεια της επέμβασης αυτής, μία μικρή τηλεοπτική κάμερα τοποθετείται στο μέτωπο μέσω μίας πολύ μικρής τομής. Η διαδικασία της επέμβασης γίνεται με πολύ λεπτά εργαλεία, τα οποία ο χειρουργός χειρίζεται παρακολουθώντας τα από τηλεοπτική οθόνη. Η αναισθησία που χρησιμοποιείται μπορεί να είναι τοπική ή γενική. Μετά την επέμβαση δεν υπάρχει ιδιαίτερος πόνος και στις λίγες περιπτώσεις που αυτός μπορεί να είναι ενοχλητικός, καταπολεμάται με παυσίπονα.

Δεν είναι ιδιαίτερα συχνή η εμφάνιση επιπλοκών. Στις λίγες περιπτώσεις που μπορεί αυτές να υπάρξουν, συνήθως αφορούν στη δημιουργία αιματώματος (που μπορεί να χρειαστεί να αφαιρεθεί), μούδιασμα ή μικρής έκτασης απώλεια μαλλιών στο τριχωτό της κεφαλής. Στην περίπτωση που συμβεί κάτι από τα ανωτέρω, είναι ως επί το πλείστον παροδικό.

Μετά την επέμβαση παρουσιάζεται οίδημα στην περιοχή του μετώπου και των ματιών που απαιτεί περίπου 10 ημέρε�� μέχρι να βελτιωθεί. Για αυτό το διάστημα το άτομο αυτό συνήθως παραμένει εκτός των καθημερινών του δραστηριοτήτων.

Το μετωπιαίο λίφτινγκ, σύμφωνα με τον κ.Χριστόπουλο, μπορεί να συνδυασθεί με πολλές άλλες πράξεις όπως: χημικό peeling, επανεπιθηλιοποίηση με laser, βλεφαροπλαστική, καθώς και να αποτελέσει μέρος ενός γενικότερου λίφτινγκ του προσώπου.

Η επέμβαση αυτή δίνει υψηλά ποσοστά ικανοποίησης, υπό την προϋπόθεση του να συνοδεύεται από ρεαλιστικές προσδοκίες, πλήρη ενημέρωση και μια σωστά εφαρμοσμένη τεχνική.

φωτο αρχείο