​Η πλειοψηφία των γυναικών που μπαίνει στη διαδικασία της βαφής ή κάνει ανταύγιες, έχει το εξής ερώτημα: «Κάθε πότε να κάνω ανταύγιες/ρίζα ούτως ώστε να μην κάψω τα μαλλιά μου;».

Στο ερώτημα αυτό αλλά και σε διάφορα άλλα συνηθισμένα γυναικεία ερωτήματα, απαντάμε σ��μερα στο star.gr!

ERGERG.jpg
Ρίξε μια ματιά παρακάτω κι ίσως λυθούν και οι δικές σου απορίες…

1.Κάθε πότε να κάνω ανταύγιες;
-Το ιδανικό θα ήταν το ραντεβού σου στο κομμωτήριο για ανταύγιες να ανανεώνεται κάθε 4 με 5 μήνες. Ξέρουμε ότι σου φαίνεται πολύ μεγάλο διάστημα, ωστόσο αν έχεις βάση κοντά στα χρώματα της ανταύγιας, η διαφορά δεν θα είναι εμφανής. Μην μπεις στο πειρασμό να πηγαίνεις για ρίζα κάθε μήνα, διότι η τρίχα σου θα αποδυναμωθεί πλήρως και θα κάψεις τα μαλλιά σου!
2.Πώς μπορώ να ε��αναφέρω την απαλότητα στις άκρες των μαλλιών μου;

-Απαραίτητη για όλες τις γυναίκες είναι η περιποίηση των μαλλιών. Ειδικά όσες τα βάφουν δεν πρέπει να ξεχνούν να τα φροντίσουν. Τι έχεις να κάνεις; Εφάρμοσε 2 φορές την εβδομάδα μάσκα μαλλιών (καλύτερα να προμηθευτείς μια από το κομμωτήριό σου) και μην ξεχνάς μετά το λούσιμο και όσο είναι ακόμα νωπά, να βάζεις λίγο μετάξι ή λίγο λάδι με τα δάχτυλά σου στις άκρες. Προσοχή! Μην βάζεις τέτοιου είδους λιπαρά προϊόντα στη ρίζα, γιατί τα μαλλιά σου θα λαδώσουν.

3.Τι μπορώ να κάνω για να αποτρέψω τη δημιουργία ψαλίδας;
-Λιγότερο styling! Για λίγο καιρό άσε στην άκρη το ισιωτικό ή το πιστολάκι σου και χρησιμοποίησέ τα σε εκλεκτές μόνο περιπτώσεις. Όσο συχνότερα χρησιμοποιείς προϊόντα styling τόσο περισσότερη ψαλίδα θα εμφανίζεται στις άκρες σου! Επίσης, καλό θα ήταν να κουρεύεις δύο πόντους τα μαλλιά σου κάθε μήνα, ούτως ώστε να «καθαρίζεις» τη ψαλίδα. Δοκίμασέ το και αυτομάτως θα τα δεις να μακραίνουν!