Ξεσηκωμό προκάλεσε στις γυναίκες η νέα διαφημιστική καμπάνια της «Victoria’s Secret» για το «τέλειο σώμα».

000_was2722246.cd752110957.w400.jpg
Πρόκειται για μια εικόνα που στόχο έχει να διαφημίσει σουτιέν, και δείχνει τρία πολύ αδύνατα μοντέλα να φοράνε τους στηθόδεσμους και στο κέντρο της διαφήμισης να υπάρχει ο τίτλος «The Perfect Body», δηλαδή «Το Τέλειο Σώμα», υπονοοώντας εμμέσως πλην σαφώς ότι τα εν λόγω κορμιά είναι τα ιδανικά.

perfect-body.jpg
Αυτό είδαν και πολλές γυναίκες που ΔΕΝ διαθέτουν αυτά τα σώματα, και μέσω του change.org ξεκίνησαν online διαμαρτυρία, καλώντας την αμερικανική εταιρία να απολογηθεί και να διορθώσει το ανεύθυνο μάρκετινγκ που έγινε για τα νέα σουτιέν.

perfect-body1.jpg
Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν, η εν λόγω διαφήμιση «προάγει την χαμηλή αυτοπεποί��ηση ανάμεσα στις γυναίκες, κάνοντάς τες να νιώθουν πως τα σώματά τους δεν είναι ελκυστικά, επειδή απλά δεν ταιριάζουν σε αυτό το πρότυπο ομορφιάς».

victoreias-secret-headdress.jpg
Και προσθέτουν πως μέσω τέτοιων διαφημιστικών μηνυμάτων «προωθούνται επικίνδυνες απόψεις για τα σώματα των γυναικών και την αξία τους, που με τη σειρά τους συνεισφέρουν στη δημιουργία ενός πολιτισμού γεμάτου με προβλήματα υγείας και διατροφικές διαταραχές».