Ο γνωστός διατροφολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης, μίλησε στην «Μία» για το γάλα γαϊδούρας και τις ευεργετικές του ιδιότητες σε υγεία, ομορφιά και επιδερμίδα.

Το –σχετικά δυσεύρετο- γάλα γαϊδούρας, διαθέτει μεγαλύτερη περιεκτικότητα ω3 από τα άλλα γάλατα κι έτσι έχει λιποδιαλυτικές ιδιότητες.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι προσεγγίζει τη ποιότητα του μητρικού γάλατος. Η άποψη αυτή, όπως εξηγεί ο κ. Γρηγοράκης, βασίζεται στο γεγονός ότι καταστέλλει τις αλλεργικές αντιδράσεις του οργανισμού, ενώ παράλληλα διαθέτει και δυο σημαντικά αμινοξέα, καθώς επίσης και τις βιταμίνες A, E, C και D.

Το γάλα γαϊδούρας το χρησιμοποιούν πολύ στη κοσμετολογία, διότι έχει ευνοϊκή επίδραση στην επιδερμίδα (λόγω βιταμίνης Ε). Μάλιστα, η βιταμίνη C βελτιώνει τη σύνθεση ελαστίνης και κολλαγόνου στο δέρμα.

Σε περίπτωση που κάποιος δεν βρίσκει το συγκεκριμένο προϊόν ή δεν του αρέσει η γεύση του γάλατος, υπάρχουν ορισμένα συμπληρώματα που μπορεί να βρει στο εμπόριο.

Ρίξτε μια ματιά στο βίντεο για περισσότερες πληροφορίες…