​Έχεις ταλαιπωρημένα και αδύναμα μαλλιά, λόγω συχνού styling ή βαφής; Ήρθε η ώρα για αναδόμηση! Παρακάτω θα δεις χρήσιμα tips που θα τα επαναφέρουν και θα τους χαρίσουν λάμψη…

- Βάλτε στα μαλλιά σας σιλικόνη: Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε προϊόντα με σιλικόνη, τα οποία θα προστατέψουν τα μαλλιά σας, κάνοντας τα πιο πλούσια χωρίς ωστόσο να φαίνονται λιπαρά. Προσοχή, το μετάξι-σιλικόνη το τοποθετούμε πάντα στις άκρες και ΠΟΤΕ στη ρίζα, γιατί λαδώνουν.

- Προστατέψτε τα με χλιαρό νερό: Το ζεστό νερό μπορεί να αφαιρέσει τα έλαια, που δρουν ως φυσικό προστατευτικό και φυσικά η λάμψη των μαλλιών σας μπορεί να εξαφανιστεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να υποφέρετε από το κρύο ντους για να αποφύγετε τα θαμπά μαλλιά. Αντ’ αυτού, χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό για να πλύνετε τα μαλλιά σας. Φροντίστε το τριχωτό της κεφαλής με ένα καλό μασάζ. Extra Tip: Προσπαθήστε να λούζεστε μέρα παρά μέρα ή κάθε δύο μέρες και όχι κάθε μέρα. Έτσι και τα μαλλιά σας δεν θα λαδώνουν συνέχεια και θα διατηρήσετε την υγεία της τρίχας σας.

- Μην αντιμετωπίστε την πιτυρίδα με έλαια: Η πιτυρίδα είναι οι λευκές νιφάδες που αιωρούνται μέχρι τους ώμους σας. Το τρίψιμο των μαλλιών σας με λάδια, μπορεί απλά να κάνει τα πράγματα χειρότερα. Η λύση είναι ένα σαμπουάν από φαρμακείο ή κάποιο που σας έχει συστήσει ο δερματολόγος σας. Αφήστε το σαμπουάν για 5 λεπτά, για να εμποτίσει το τριχωτό της κεφαλής σας και ύστερα να βεβαιωθείτε ότι το έχετε ξεπλύνει με άφθονο νερό.

- Βουρτσίστε λιγότερο: Μην πιστεύετε ότι, κάνει καλό να βουρτσίζετε συχνά τα μαλλιά σας. Το συχνό βούρτσισμα θα μειώσει τις τρίχες. Κάποια απώλεια μαλλιών είναι φυσιολογική (οι περισσότεροι άνθρωποι χάνουν 50 - 100 τρίχες κάθε μέρα) αλλά, για να μην χάσετε περισσότερα από το κανονικό, χρησιμοποιήστε μια βούρτσα με μπάλες στις μύτες. Και ποτέ δεν βουρτσίζετε τα βρεγμένα μαλλιά, χρησιμοποιήστε μια χτένα αντ’ αυτού.

- Μην τα σφίγγετε πολύ: Όταν οι αλογοουρές και οι τρέσες είναι πάρα πολύ σφιχτές, μπορεί να σπάσουν τα μακριά μαλλιά και να βλάψουν τις ρίζες. Αφήστε τα μαλλιά σας ελεύθερα κάθε βράδυ, πριν πάτε για ύπνο! Αν φοράτε, βαριές τρέσες, τότε κάντε ένα διάλειμμα μετά από τρεις μήνες.