​Ακόμα μια πρωτοτυπία έκανε ο ευρηματικός Καρλ Λάγκερφελντ, ο οποίος ήρθε και πάλι για να προκαλέσει αίσθηση, αυτή τη φορά μετατρέποντας το show του οίκου Chanel για την Άνοιξη-Καλοκαίρι 2015 σε φεμινιστική επανάσταση!

dfge.jpg

Όλα αυτά συνέβησαν στο πλαίσιο της Eβδομάδας Mόδας στο Παρίσι, με τη συγκεκριμένη επίδειξη να αποτελεί τη πιο chic διαμαρτυρία στα χρονικά: το «Grand Palais» μετατράπηκε σε έναν ευρύ παριζιάνικο δρόμο, σαν εκείνους που κατέκλυζαν οι φοιτητές στις διαδηλώσεις το Μάη του 1968.

trhr.jpg

Το όλο concept του show έγινε κατανοητό στους παρευρισκόμενους όταν η Κάρα Ντελεβίν, μούσα πλέον του Καρλ, οδήγησε τα υπόλοιπα μοντέλα σε μια… ιδιαίτερη πορεία, κρατώντας ένα μεγάφωνο και φωνάζοντας «Πάμε!», ως ένδειξη πρόσκλησης σε μάχη!

trhwegh.jpg

Την Κάρα ακολούθησαν τα υπόλοιπα μοντέλα, μεταξύ των οποίων και η Ζιζέλ, κρατώντας, από αξεσουάρ του οίκου μέχρι πανό και ταμπέλες, στα οποία αναγράφονταν οι… πολιτικές πεποιθήσεις της Chanel όπως «Make fashion, not war!», δηλαδή «Κάντε μόδα, όχι πόλεμο», «Ladies First» κλπ.

chanel-spring-summer-2015-ready-to-wear-looks-15.jpg

Μάλιστα, ο Καρλ φάνηκε να μην ξεχνά ότι ο φεμινισμός είναι ένα θέμα που αφορά και τους άντρες. Έτσι, κάποια στιγμή ένας άντρας μοντέλο, με χακί ενδυμασία, εμφανίστηκε στην πασαρέλα κρατώντας μια ταμπέλα που έγραφε «He for she», πιθανόν ως σημάδι υποστήριξης προς την Έμα Γουάτσον για την εκστρατεία «HeForShe» του ΟΗΕ για την ισότητα των φύλων!

7uu7.jpg

Μετά από όλα αυτά, ποιός είπε ότι η μόδα δεν μπορεί να γίνει -με το δικό της τρόπο- «πρέσβειρα» κοινωνικών προβληματισμών;

chanel2.jpg